Paarsplus overleg mislukt. Welke optie,s zijn er nog om een regering te vormen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat de Koningin de opdracht om een regering te vormen nu bij Cohen neerlegt, maar dan zijn we verder van huis, een helemaal links kabinet sp, gr links, p vd a en d66, moet je dat willen, denk het niet. CDA VVD en Pvda is naar mijn mening niet mogelijk want het vorige kabinet met cda en pvda is gestrand en liep alles behalve soepel. Dus toch maar weer CDA PVV en VVD, maar dan moet Verhage niet zo stroef doen, gewoon met z'n drieen om tafel, dat is het handigst. Als het dan niet lukt dan heb je het geprobeerd tenminste. Daarin tegen, als er nu nieuwe verkiezingen worden gehouden dan zal de PVV enorm winnen omdat de bevolking het gevoel heeft dat hen een kans ontnomen is. Cohen en Verhage zullen enorm verliezen door hun stijfkoppigheid. Een Rutten gaat het ook goed doen want hij heeft alle opties oprecht geprobeerd.

Helaas. CDA PVV en de PVDA Toegevoegd na 22 seconden: VVD erbij natuurlijk.

Er moet worden gekeken of het mogelijk is een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA te vormen.

Er zijn nog wel opties (VVD, CDA, PVV bijvoorbeeld), maar hoogstwaarschijnlijk wordt het met z'n allen weer opnieuw naar de stembus. Er zijn wel gedoogregeringen te bedenken, maar of je die in deze tijd wilt hebben, dat is een tweede. Een te kleine meerderheid, of überhaupt een kleine meerderheid is niet wenselijk en volgens mij ook niet de optie voor Rutten. Dus als je paspoort of id-bewijs binnenkort verlengd moet worden, gelijk doen, want binnenkort heb je 'm weer nodig om te stemmen!

.

Rutte wil het liefst een rechts kabinet, maar PVV en CDA doen hier nogal moeilijk over.

alles is nog mogelijk, ook een paarsplus kabinet.

Het beste is opnieuw met zijn alle naar de stembus...Ik heb gisteren gehoord dat de PVV dan nu 35 zetels zou krijgen,dus dan is VVD/PVV misschien mogelijk.

Linksplus..hoop ik toch..Wellicht wordt er dan nog een beetje sociaal bezuinigd. Gr. Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100