Waarom zouden de Russen Trump graag aan de macht zien?

Er gaan nu weer geruchten in ondermeer the New York Times dat Rusland weer de verkiezingen zou willen beinvloeden om Trump aan de macht te houden. Ik begrijp niet wat de meerwaarde daarvan is voor hen en ik kom de argumenten ook niet tegen in het nieuws.
https://nos.nl/artikel/2323949-rusland-wil-opnieuw-amerikaanse-presidentsverkiezingen-beinvloeden.html

Weet jij het antwoord?

/2500

De Russen vinden het in hun belang als aan het hoofd van de VS een zwakke, manipuleerbare president staat. In Trump zien ze in dit opzicht een ideale leider.

Dit jaar wordt de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders vanuit Rusland ‘geholpen’, volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten. Als deze informatie klopt, lijkt de strategie van het Kremlin sterk op die van vier jaar geleden. Toen was de assistentie van Russische geheime diensten primair gericht op Trump (die werd geholpen via sociale media en door het hacken van Democratische e-mailservers), maar deden de trollen van het Internet Research Agency in Sint-Petersburg ook hun best de argwaan en complottheorieën aan te wakkeren die bij aanhangers van Sanders leefden. Karen Shakhnazarov, CEO van Mosfilm Studio en een vaste gast op de Russische staatstelevisie: De chaos die Trump in het Amerikaanse regeringssysteem heeft gebracht, verzwakt de Verenigde Staten. Het doel van Rusland is de Amerikanen tegenover elkaar te zetten en het vertrouwen in het democratisch proces uit te hollen. Hoe meer problemen ze hebben, hoe beter voor ons. Het gerucht dat de Russen de chaos van de Amerikaanse verkiezingen willen vergroten heeft de chaos al vergroot. Misschien willen de Russen Trump alsnog aan de macht zien omdat hij voor de meeste onrust en tweedracht zorgt, misschien ook niet omdat Trump als vriend/bewonderaar van Putin blijkt tegen te vallen: hij is oncontroleerbaar en onvoorspelbaar. Uiteindelijk gaat het de Russen dus vooral om het creëren van chaos.

Bronnen:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergro...
https://edition.cnn.com/2019/11/12/europe/...
https://www.macleans.ca/news/world/trumput...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100