Politiek links is voor de "armere nederlander",rechts voor de wat "rijkere".Waarom geen mix?

Waarom is er geen rechtse partij die opkomt voor de arme tak van nederland,en ook iets wilt doen tegen de imigratieproblemen?Ik heb altijd pvda gestemd,maar sinds cohen lijsttrekker is,zweef ik langzaam de andere kant op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Links maakt mensen wijs dat rechts voor rijken is en links voor armen. Kijk eens zelf hoe de hoge piefen in de linkse partijen erbij zitten met hun topinkomen en kasten van huizen, buitenverblijven etc. etc. Het is niet meer zoals Joop den Uyl met z'n doorzonwoning en oude bruine Ford Taunus. Nee, links is ook Wim Kok met zijn achteroverleunbaantje waar hij nu miljoenen mee binnenharkt. De pvda is allang niet links meer. Het linkse stemvee gelooft dit misschien nog wel maar de massa gelooft nu eenmaal een "sterke leider" en mooie praatjes, de massa kun je ook makkelijk bang maken.....

Je hebt er wel tussenin. Pvv zit in het absolute midden.D66 en trots op nederland is ook midden. Laatst stond op gv een mooie afbeelding waar partijen werden onderverdeeld op links en rechts en conserfatief en progressief. Ik kan die helaas niet vinden zo snel

Het is niet zo dat links voor de armen is en rechts voor de rijken. Die stelling is gebaseerd op de retoriek die de partijen gebruiken om elkaar zwart te maken. In werkelijkheid willen alle partijen dat iedereen erop vooruitgaat. De manier waarop ze dat willen bereiken verschilt echter. "Links is voor de armen en rechts is voor de rijken" is retoriek die (vooral) politiek links gebruikt om politiek rechts in een kwaad daglicht te zetten. Ik zal de ideeën van rechts belichten om eens een ander standpunt naar voren te brengen - of je het ermee eens bent, is natuurlijk geheel aan jou. Rechts vindt juist dat links ervoor zorgt dat iedereen erop achteruit gaat. Rechts vindt dat links geld bij de rijken wegtrekt en aan de armen geeft; dat daardoor de consumptie inzakt, omdat de rijken dan *veel* minder zullen besteden terwijl de armen maar *ietsje* meer zullen besteden, en omdat de rijken dan geen armen meer inhuren om de tuin te verzorgen, te schilderen enzovoort, zodat de werkloosheid onder de armen stijgt. Rechts vindt ook dat links zelfs geld uitgeeft dat er helemaal niet is. Zoals je weet: geld lenen kost geld, dus de linkse politiek is erg duur, zeker op de langere termijn. Tenslotte zegt rechts dat je de welvaart slechts dan kunt vergroten door werken te stimuleren, en dat doe je door belastingvermindering op inkomen uit arbeid. Aangezien de rijken vaak een goede baan hebben - daar zijn ze immers rijk mee geworden - gaan de rijken daar het eerst op vooruit. Dit is wat links roept - maar volgens rechts wordt dan vergeten dat de rijken weliswaar als eerste profiteren, maar dat binnen één tot twee jaar ook de armen enorm zullen profiteren, doordat er banen ontstaan. Als de armen dan aan het werk gaan, zullen ze ook profiteren van de lagere belasting op inkomen uit arbeid. Verder zal er veel minder geld uitgegeven hoeven te worden aan uitkeringen, waardoor er geld overblijft om nog meer leuke dingen voor de mensen te doen. Dit is zo ongeveer de redenatie van rechts. Volgens rechts is een linkse politiek op de korte termijn leuk voor de armen, maar op de langere termijn rampzalig voor iedereen, rijk én arm; en is een rechtse politiek op de korte termijn wat lastig voor uitkeringsgerechtigden, maar op de lange termijn voordelig voor *iedereen*, behalve voor luiaards die niet *willen* werken - en dat is alleen maar terecht. Nogmaals, of je het er mee eens bent moet je zelf bepalen - ik heb hier slechts de ideeën van rechts weergegeven.

Rechts is per definitie niet geinteresseerd in mensen die niet werken. Die zien ze als een last in de samenleving. Ze kosten de samenleving immers handen vol geld. Overigens gaat het steeds beter met de integratie in Nederland. Dankzij links. Laat je niets wijs maken door Wilders en zijn makkers. Immigratieproblemen verdwijnen niet door hard optreden en mensen het land uitzetten. Maar door de problemen aan te pakken waar ze ontstaan, in het gezin.

Dat snap ik niet. De VVV wil vooral heel erg snel heel veel bezuinigen. Op alles. En snel en veel. Maar het vooral niet halen bij diegenen die het al heel goed hebben. De PCDA wil ook bezuinigen, maar ontziet daarbij nog een beetje de mensen die het al niet zo best hebben. Die doen het wat rustiger aan met dat beknibbelen op zorg en onderwijs enzo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100