Wilders heeft het steeds over de `Haagse Elite`. Wie bedoelt hij daar nu mee?

Bepaalde personen of bepaalde partijen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de 'Haagse Elite' bedoelt Geert Wilders de deelnemende partijen aan de kabinetten van de afgelopen jaren die op bureacratische wijze een desastreus beleid hebben gevoerd.

Daar bedoeld hij mee cda en vvd en in iets mindere mate de pvda en d66 Hij vindt zichzelf normaal,en de rest 1 grote puinhoop,een narcist pur sang

Het is zo langzamerhand wel inclusief denken waar hij mee bezig is. Hij begint er zo langzamerhand bij te horen!! (hoewel, we wachten nog even af).

De " gevestigde" orde. Denk aan CDA, VVD ed.

Gestudeerde mensen zoals Jan Peter of Job of Mark. Hij wil gewone mensen in de regering hebben, Henk en Ingrid dus. Puur Hollandse mensen dus.

Alle anderen buiten zijn partij genoten om, Nederland barst op die manier van de elite volgens Wilders bekrompen denken dan he?

De gevestigde partijen die al decennia varen op het succes van ooit. Partijen die werken en spreken volgens bepaalde conventies ( regels van fatsoen bv) en die bovendien door mevrouw Von Amsberg worden gepromoot (achter de schermen, uiteraard) omdat ze een brave lakeienhouding betrachten. Wilders kiest voor duidelijke, krachtige taal en is niet bang om taboes aangaande conventies te doorbreken. Het valt trouwens wel op dat hij nu, tijdens de campagne, ineens ook wat beter let op aangepast c.q. algemeen aanvaard, dus vriendelijk alias glad gedrag lijkt terug te vallen.

Daar bedoeld hij de gevestige partijen mee, en specifiek die mensen die al langere tijd in Den Haag zitten. Ik snap niet dat hij daar zo negatief over is. Op allerlei andere functies in het land willen we heel graag mensen hebben met ervaring, die bewezen hebben dat ze het werk kunnen doen en ook aankunnen. (Ook al worden er fouten gemaakt). Maar als het over politiek gaat is het ineens slecht als iemand ervaring heeft, als iemand weet via welke kanalen of ambtenaren resultaat behaald kan worden. Als iemand de binnenlandse en buitenlandse collega's kent en het jargon begrijpt. En vooral als iemand al tijd heeft gehad om van zijn eigen fouten te leren.

Iedereen die in de regering zit/zat. En her merkwaardige is,dat hij zijn uiterste best doet om ook tot die elite te gaan behoren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100