Moet straks iedere jongere net zo lang bij z'n moeder wonen als Mark Rutte?

Zal het afschaffen van de bijstand voor mensen jonger dan 27, zoals de VVD voorstelt, er toe leiden dat jongeren (veel) langer thuis blijven wonen?

Zal het er toe leiden dat jongeren gemakkelijk kunnen worden uitgebuit door werkgevers (bij gebrek aan alternatief)?

Toegevoegd na 32 minuten:
Citaat van Mark R.:

"Om te beginnen krijgen jongeren tot 27 jaar géén bijstand meer. Uiterlijk over vier jaar sluiten we de bijstandswet voor iedereen die niet arbeidsongeschikt is..."

Toegevoegd na 1 dag:
Nog een citaat van Rutte:

"Let op: ze krijgen géén Melkertbanen tegen 120 of 140 procent van het minimumloon. Voor maatschappelijk nuttig werk ontvangen ze de helft tot 70 procent van het minimumloon: 50 euro per dag. Zo haal je die mensen uit de cultuur van achteroverleunen."

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet-werkende jongeren zullen ongetwijfeld langer bij hun ouders blijven wonen. En waarom niet? Ik zie niet waarom mensen die die optie hebben geld van de staat zouden moeten krijgen om een eigen huis te huren. Wat betreft werkende jongeren: er zullen vat jongeren zijn die graag genoeg op zichzelf willen gaan wonen dat ze werk aan zouden pakken dat ze anders niet zouden zien zitten. En dat is goed. De bijstand is niet bedoeld voor mensen die kieskeurig zijn, maar voor mensen die daadwerkelijk niet in staat zijn om in hun eigen inkomen te voorzien. Wat betreft uitbuiting: dat is een apart probleem dat apart aangepakt moet worden. Door uitbuiting aan te pakken, niet door mensen die blijkbaar prima in staat zijn te werken een extragratis zak geld te geven.

Mark Rutte heeft pas verklaard dat hij al jaren (ik geloof 20) niet meer bij zijn moeder woont. En jongeren hoeven niet thuis te blijven, ze kunnen ook een bijbaan zoeken, had ik vroeger ook. Minder naar de kroe is ook een optie gewoon werken en studeren. Toegevoegd na 35 seconden: kroe=kroeg

Op het 1e deel van je vraag,denk ik idd dat er dan minder werkloze jongeren opzich zelf gaan wonwn. W.b.t.het 2e deel,zou ik zeggen,daar moet een goede CAO in voorzien,zodat dat niet het geval zal zijn.

Ik zie het niet zo negatief. Ik erger me al jaren aan "jongeren" die zonder dat ze zelf hun broek op kunnen houden, op zichzelf"gaan wonen, met bijstandsuitkering en huursubsidie. "Ze lijken wel eerder de weg te kunnen vinden naar het subsidieloket dan naar het UWV voor werk. Van mij mag dit inderdaad harder aangepakt worden. De bijstand is bedoelt voor mensen die niet kunnen werken en niet voor mensen die niet willen werken. Gelukkig zijn er al veel dingen aangepakt, vroeger hoefde alleen de man werk te zoeken, nu ook de vrouw. Er zijn nog wel dingen voor verbetering vatbaar, ik vind bijvoorbeeld wel dat "bijwerken"meer gestimuleerd moet worden. De keuze is nu vaak of volledig een uitkering of volledig aan het werk (wat niet voor iedereen haalbaar is) Ik denk dat daar nog rek inzit door bijvoorbeeld bij een 50% baan nog 50 % bijstand (mits en maar) te verlenen.

laten we het hopen dan blijkt er opeens geen woningnood te zijn en wordt er flink bespaart op de huurtoeslag en het is gezellig voor de moeders

Helaas wel vrees ik. Maar op een gegeven moment schopt moeder je het huis uit. Dat dan weer wel.

Als de VVD aan de macht komt wel helaas.. Ik hoop het eerlijk gezegd niet omdat er zo alleen maar meer types zoals Rutte gecreert gaan worden die zp gewend zijn om bij mams te wonen dat als ze later in de regering komen een ieder dit gaan opleggen..

Een goede zaak vind ik, dat de bijstand afgeschaft gaat worden voor jongeren tot 27 jaar. Misschien dat ze dan wat meer discipline krijgen om op zoek te gaan naar een baan, en dat ook vol te houden. Thuiswonen is op zich ook niks mis mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100