kan mijn werkgever mij verplichten mij prive auto voor werk te gebruiken?

Ik werk op een vaste locatie waar we normaal auto's hebben van de zaak. Nu is het drukker en zijn deze bezet. Werkgever verplicht (zo komt het erg over) om mijn pr ive auto nu te gebruiken. Dit heb ik direct geweigerd.
Mag ik dit gewoon doen, en staat dit ergens beschreven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan kort zijn. U heeft een arbeidsoveréénkomst getekend bij uw baas, het is niet aannemelijk dat daar instaat dat u uw auto beschikbaar moet stellen voor zijn bedrijf. Uw verzekering van uw auto is prive, als u uw auto uitleend of verhuurt en er word schade mee aangericht krijgt u niets uitbetaald. Dus NEE, u bent dat niet verplicht.

Bronnen:
https://www.plusonline.nl/verzekeringen/vi...

Wanneer het niet in het (arbeids)contract kan hij je dat niet verplichten. Het enige wat hij op dat gebeid kan is verplichten dat je (op tijd) op je werk komt. Dat hoeft niet eens met de auto te zijn. Mocht je toch voor de druk bezwijken, maak dan goede afspraken. - Wie draait op voor brandsofkosten, belasting, afschrijving e.d. ? - Maar ook: wat gebeurt er in geval van schade aan de auto tijdens gebruik van werk ?(En wat wanneer je na zo'n klus meteen naar huis rijdt en er gebeurt wat ?) Toegevoegd na 40 minuten: In concreto: Je moet helaas andersom denken: het feit dat er geen regels zijn waarin staat dat een werkgever je hiertoe wél kan verplichten betekent dus dat hij het niet kan. (tenzij in een contract vermeld) Vraag anders je werkgever eens of hij je regels kan laten zien waarin je dat wél verplicht zou zijn. Dan leg je het probleem bij hem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100