wanneer word je in Nederland als werkloos beschouwd?

de werkloosheid daalt weer maar iemand die een klein baantje vindt waar ie eigenlijk niet van rondkomen en die dus meer/ander werk zoekt, is die in de statistieken wel of niet werkloos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De officiele registratie vindt plaats via het UWVwerkbedrijf oftewel de inschrijving op werk.nl. De registratie is verplicht voor mensen die wegens werkloosheid een uitkering hebben of aanvragen, op basis van onder andere Werkloosheidswet (WW), Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW), Inkomensvoorziening voor oudere werklozen (IOW) en Participatiewet. Als je dus een bijbaantje hebt gevonden maar nog steeds staat ingeschreven op werk.nl dan zal je nog steeds worden opgeteld bij de werklozen. https://nl.wikipedia.org/wiki/UWV_WERKbedrijf

Je wordt als werkloos geregistreerd en dus meegeteld van het moment dat je een (aanvullende) uitkering krijgt. Ook al werk je nu en je komt niet rond en je zoekt dus anders of aanvullend werk/inkomen. Pas als je dit kenbaar maakt, dus zelf aan de bel trekt wordt het geteld. Als je dus echt niet rond kunt komen, staat het je vrij om een aanvullende uitkering aan te vragen. Weet waar je aan begint, want iets meer geld is fijn, de overheid die met jou meekijkt 'meedenkt' en zeker meebeslist is niet altijd prettig. Succes ermee!!

Je wordt als werkloos beschouwd als je een baan van minder dan 12 uur hebt. Als je bijvoorbeeld 16 uur werkt, ben je officieel niet werkloos, ook al kun je hier niet van rondkomen. Op deze wijze worden de cijfers van het percentage werklozen gemanipuleerd door de politiek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100