Hoe kan je een verlopen paspoort verlengen als je de laatste 3 jaar dakloos an zonder inkomsten bent geweest?

Toegevoegd na 3 uur:
De gemeente Den Haag wil mijn zoon niet een nieuw paspoort afgeven voordat hij kan bewijzen waarvan hij de laatste 3 jaar heeft geleefd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan bij een daarvoor aangewezen gemeente. Dat zijn op dit moment de gemeentes Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren, Oldambt, Montferland, Bergen op Zoom, Bergeijk, Venlo, Breda, Sluis en aan de balie van de gemeente Haarlemmermeer op de luchthaven Schiphol. Zie: https://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/burgerzaken/to/Paspoort-en-identiteitskaart-zonder-vaste-woon-of-verblijfplaats.htm

Dutchborn u schrijft: als je dakloos en zonder inkomsten bent geweest. U bent dus niet meer dakloos en hebt inkomsten. Wat geweest is, is geweest. Een paspoort mag vijf jaar verlopen, dus als men het niet nodig heeft bij het overschrijden van de grens is een paspoort in feite tien jaar geldig. Paspoorten worden niet meer verlengd. Bij aanvraag krijgt u een nieuw paspoort en dient u ook nieuwe pasfoto's te laten maken. Dat kan allemaal in de gemeente waar op dit moment uw woonadres is. Toegevoegd na 5 minuten: Het voorbeeld is van de gemeente Groningen, maar zo werkt het in iedere gemeente. https://gemeente.groningen.nl/paspoort-aanvragen-of-vernieuwen Toegevoegd na 10 uur: Het paspoort dat uw zoon wil laten vervangen bewijst niet dat hij de nationaliteit heeft die het paspoort vermeldt. Het geeft alleen aan dat uw zoon de nationaliteit had op het moment dat hij het reisdocument kreeg. Er kunnen diverse redenen zijn waarom een gemeente aanvullend onderzoek doet. Bijvoorbeeld omdat hij een tijd niet is ingeschreven geweest in de basis registratie van een gemeente. Binnen acht weken moet het onderzoek afgerond zijn.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100