Moet Nederland een plaats in de G20 krijgen?

en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De G20 heet de verzameling landen te zijn met de grootste economieën; welnu, het BNP van Turkije is lager dan dat van Nederland en het BNP van Zuid_Afrika is zelfs minder dan de helft van het BNP van Nederland; toch zitten die landen wèl in de G20 maar Nederland niet. Onlogisch dus.

Welnee. Nederland behoort niet tot de 20 grootste economieën van de wereld. En wordt daar door Europa vertegenwoordigd. Dat we er een paar keer bij mochten zitten komt omdat Bush ons zo aardig vond.

Nederland moet niks! En waarom niet: omdat Nederland een democratie is en we binnenkort weer verkiezingen hebben. Meningen die je hierover hebt, kun je daar laten blijken.

Ja en zit daar ook in omdat Europa erin zit. Nederland staat op de 16e plaats in de lijst van landen naar bnp, dus behoort tot de 20 landen met de grootste nationale economieën.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lan...

nee, Nederland neemt deel aan het overleg via de EU en als NL erbij zou komen dan zouden landen die van groter belang zijn, Indonesië en Saudi Arabië moeten afvallen, en die zijn veel belangrijker om te betrekken bij het overleg.

nee, ben eigenlijk ook niet zo'n fan van de G8. globalisering lijkt een feit in worden, maar als dat dan zo nodig moet nodig iedereen dan uit aan de tafel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100