Kan ik een Burger Service Nummer aanvragen als ik niet in Nederland woon, maar wel Nederlander ben en een Nederlands paspoort heb?

Ik heb een Nederlands paspoort, maar heb nooit in Nederland gewoond maar wil voor een studie regeling in aanmerking komen en daarom een BSN aanvragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

als 't goed is staat in je paspoort je bsn. Naar mijn weten staat deze op alle reisdocumentatie

Als je een nederlands paspoort hebt van na augustus 2006, dan heb je ook een BSN. Dat staat er dan namelijk in.

Eerst moet je bij digid aanvragen, dit doe je met je bsn nummer die in je paspoort of op je id kaart staat je krijgt een activeringcode en daarna kun je bij duo.nl een studiebeurs aanvragen. je bsn nummer staat dus op je paspoort of je id kaart...bij iedereen want iedereen heeft een bsn. lukt het niet dan bel je naar de gemeente waar je geboren bent en kun je het daar alsnog regelen.

Je kunt alleen een BSN aanvragen als je ook in Nederland gaat wonen.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/...

Nee, jouw BN is gelijk an jouw sofi-nummer, maar een Digid kun je niet aanvragen, dus daar heb je niets aan.

Een BSN nummer vraag je aan bij de belastingdienst en dit nummer is gelijk aan het sofi nummer. Doorgaans staat het in je pasppoort. Als je denkt geen sofi/BSN nummer te hebben gekregen, maar dit wel nodig te hebben zou ik eerst een brief sturen aan het belastingkantoor met een kopie van je Nederlandse paspoort. Je kunt informatie opvragen bij: Telefoon vanuit het buitenland: +31 555 385 385 Bereikbaar: •maandag tot en met donderdag: 8.00 - 20.00 uur •vrijdag: 8.00 - 17.00 uur Postadres Belastingdienst/Limburg/kantoor Buitenland Postbus 2865 6401 DJ Heerlen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100