waar vind ik de uitspraak dat het 'niet goed was voor je gezondheid' om de princeps tegen te spreken in de Romeinse Senaat?

het gaat om de Romeinse senaat na 27 BCE.
ik vond wel iets in Wikipedia, maar daar mis ik de bronvermelding.

Toegevoegd na 6 dagen:
niemand een idee waar ik zou moeten zoeken? ik heb ook gezien in plaats van niet goed voor je gezondheid 'riskant voor je gezondheid'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de uitspraak betrekking heeft op de Romeinse senaat na 27BCE dan zou dit op Octavianus Augustus en zijn opvolgers betrekking hebben. De uitspraak op Internet die woordelijk op veel websites vermeld wordt als zou “ het niet goed was voor je gezondheid zijn" om de princeps tegen te spreken in de Romeinse Senaat” wordt nergens in de artikelen van Dr Saskia Hin vermeld. Dr Saskia Hin is verbonden aan de Universiteit te Leuven en heeft veel gepubliceerd over deze periode. Veel van haar conclusies zijn gebaseerd op gegevens die in een Senaatsbesluit staan dat in de tachtiger jaren in Spanje is gevonden. Zij verwijst in haar publicaties ook naar toonaangevende publicaties van diverse historici. Nergens vermeldt zij deze uitspraak. Aangezien er nergens bij de uitspraak op internet een bron wordt vermeld, is het zeer waarschijnlijk dat deze ergens op een site is verschenen en door iedereen zonder nader onderzoek wordt overgenomen. Toegevoegd na 23 minuten: De senaat was een college van senatoren, de raad van ouderen, die het Romeinse staatshoofd assisteerden tijdens de periode van het Romeinse Rijk. Een politieke instelling die fungeerde als adviesorgaan.

Bronnen:
http://kuleuven.academia.edu/SaskiaHin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100