Heeft de overheid ook een rekening voor vrijwillig geld storten?

omdat ze nou toch zoveel geld nodig hebben wil ik best wel 10 euro storten voor het goede doel om nederland te helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, het rekeningnummer is: 2445588 tnv De belastingdienst en ik zou als ik jou was niet zo actief die 10 Euro gaan storten, ze pakken wel meer van je af via dat rekeningnummer.

Nee, van mij MOETEN ze altijd geld hebben en nooit vrijwillig

Het geld dat de Nederlandsche Staat nodig heeft, wordt (onder andere) opgehaald via Staatsobligaties. Helaas kun je die niet voor een willekeurig bedrag kopen; als ik me goed herinner, gaat dat per duizend Euro. Als je wilt, en als je duizend Euro wilt investeren, kun je het beste met je bank gaan praten over de mogelijkheden. Je moet dan "inschrijven" op die Staatsobligaties. Wanneer je Staatsobligaties hebt gekocht, kunnen die obligaties meer of minder waard worden. Je krijgt er ook rente over. Na verloop van tijd kun je je obligatie ofwel verkopen tegen de dan geldende prijs, of je wordt "uitgeloot" door de Staat, waarop je van de Staat je 1000 Euro terugkrijgt tegen inlevering van je obligatie.

Vrijwillig geld storten hoeft niet per bank. Ga naar de sigarenboer en koop een paar Staatsloten.

Het rekeningnummer van de staat is nummer 1 bij de ING (voorheen de Rijkspostspaarbank). Zet er wel bij dat het een schenking voor de staatskas betreft. Ik heb dat ook wel eens gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100