Kan ik met deze opgenoemde punten, succesvol in hoger beroep gaan tegen de boete?

Ik heb vandaag een bekeuring op de mat gekregen van 120 euro. Echter heeft dit geval plaatsgevonden vorig jaar Maart. Is mijn boete nog wel geldig? Het gaat om straatafval. Ik schopte een fles in het water die er al lag en was meteen de lul. Ze waren alleen in normale kleren alleen toen ik vroeg om legitimatie kijk hij mij raar aan zovan wat denk je zelf. Heb dus geen legitimatie gezien van meneer, ook heb ik niet zelf zo een geel briefje gehad van mijn bekeuring? Dus mijn vraag is heeft het zin om in hoger beroep te gaan met dit wat ik net heb verteld. Hoelang is dus zo een boete geldig want ik kon alleen verkeersboete hier vinden. Oh laatste dingetje is dat ik 17 jaar was op dat moment, betekend dat dat ik minderjarig ben dus de boete sneller verjaard? Ik hoop dat ik antwoord kan krijgen op al mijn vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De agent hoort zich te legitimeren, maar dat is jouw woord tegen het zijne. De boete is nog geldig en een bezwaarprocedure (geen hoger beroep) heeft naar mijn idee geen enkele kans op de aangedragen punten. Je zult geen schijn van kans hebben. Toegevoegd na 2 dagen: De punten van bezwaar die je kunt aanvoeren in dit geval zijn: 1: De agent heeft zich niet gelegitimeerd, terwijl daarom gevraagd is (en hij dat ook eigenlijk standaard moet doen). 2: Het afval was niet van jou, dus je kunt de vraag stellen of de agent gezien heeft dat JIJ dat flesje daar hebt achter gelaten. Wat ze hiertegen kunnen aanvoeren is dat jij bewust de fles in het water hebt getrapt, maar dan zou de boete onjuist zijn als ik het zo zie. Als de boete is voor het ACHTERLATEN van zwerfafval, dan kun je daartegen inbrengen dat jij het niet hebt achter gelaten, maar enkel hebt verplaatst.

Om een bekeuring op basis van een vormfout geseponeerd te krijgen moet u als verdachte, wat dat bent u in dit geval, in uw recht geschaad zijn. 1: Moest de agent zich legitimeren? Ja, de agent moest zich legitimeren. U bent daardoor echter niet in uw recht geschaad. U kunt wel altijd nog een klacht indienen maar dit zal geen gevolgen hebben voor de boete. Ook blijkt wel dat het echt een agent/BOA was en dat deze bevoegd was uit het feit dat de bekeuring op de mat valt. Anders was deze onderweg in het traject al blijven hangen. (BRON 1) 2. Ik heb geen geel briefje gehad. Ook dat is geen ernstige vormfout. Weliswaar is die verplichting er geweest, het mondeling aanzeggen van de bekeuring voldoet. In de korte toekomst krijgen agenten zelfs de beschikking over een smartphone waarmee zij bekeuringen kunnen schrijven. Er komt dan helemaal geen papier, en ook geen bonnetje uit een printer zoals nu vaak gebruikt wordt aan te pas. Een wetsvoorstel daartoe is op dit moment in behandeling. (BRON 2) 3. Wanneer verjaard de boete? De boete verjaard pas na 3 jaar. Dat u destijds 17 was doet daar niets aan af. (BRON 3) Zoals in de voorgaande reacties al werd opgemerkt zou ik gaan zitten op het feit dat u zelf geen afval heeft achtergelaten maar dat het om bestaand afval ging. De bovenstaande punten kunt u noemen maar ik weet zeker dat ze niet gehonoreerd gaan worden. Toegevoegd na 41 seconden: Ik zie dat GoeieVraag alle bronnen in een andere volgorde post dan ik ze invoerde, maar als je ze aan klikt zie je wel wat ik bedoel.

Bronnen:
http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?...
http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/st...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100