Hoe kan ik online in contact komen met de politie?

Er is bij ons heel erg veel overlast maar hebben nu geen beltegoed om politie te bellen

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zou eens een kijkje nemen op vraaghetdepolitie.nl je kunt hier ook chatten op dinsdag- en donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.00

Bronnen:
http://www.politie.nl/onderwerpen/vraaghet...
vraaghetdepolitie.nl

Vaak is er op de website van uw gemeente een meldpunt te vinden waarbij je het online kunt aangeven. Helaas is er dan geen directe actie. Misschien naar mensen in de buurt gaan die er ook last van hebben en van daaruit samen bellen?

Je kunt als het een echt noodgeval is, 112 bellen. Maar als het iets klein is, kun je naar je buren/familie/vrienden gaan en vragen of je even mag bellen.

Download de politie app in de appstore of google playstore. Voor zo ver ik weet kan je hiermee contact krijgen. Daarin kan je ook direct meldingen uit jouw omgeving bekijken en zo zien of er meer melding van wordt gedaan. Toegevoegd na 43 seconden: https://www.politie.nl/onderwerpen/politie-app.html

Niet alle vormen van overlast vallen onder de verantwoordelijkheid van de politie. Vervuiling van jouw buurt, bijvoorbeeld door graffiti, rotzooi op straat of vernielingen, kun je melden bij jullie gemeente. Veel gemeenten hebben hier een speciaal meldpunt voor. Kijk hiervoor op de website van jouw gemeente. Overlast in uw buurt kun je ook melden bij jullie wijkagent. Als je in het bezit bent van een gemeentegids staat daarin wie in jouw buurt de wijkagent is en hoe je hem of haar kunt bereiken.

Sommige wijkagenten zijn te bereiken via sociale media. Daarnaast kun je melding maken van een voorval. Dat staat niet gelijk aan een aangifte. Zie de bron voor een link.

Bronnen:
https://www.politie.nl/melden/meldformulier.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100