ID-kaart gestolen wat zijn de kosten van nieuwe aanschaf?

Mijn portemonnee gestolen of verloren. Ik heb het internet al af gezocht alleen er staan steeds verschillende antwoorden! (16 jaar)

Weet jij het antwoord?

/2500

het verschilt per gemeente.

Voor een paspoort en identiteitskaart (ID-kaart) gelden maximumtarieven. Gemeenten mogen ook minder vragen. Een Nederlands paspoort mag maximaal € 50,35 kosten en een ID-kaart € 41,90. Het jeugdtarief (tot en met 13 jaar) voor een ID-kaart is € 31,85. Voor Nederlanders die in het buitenland wonen, gelden andere tarieven.

Jongeren tot en met 13 jaar: € 31,85 Vanaf 14 jaar: € 41,90 Na beschadiging, vermissing of diefstal (tarief 2013) zijn de extra kosten: € 44,00 of bij uitgebreide verificatie: € 60,00. Er zijn gemeentes die altijd een toeslag van €60,00 rekenen Toegevoegd na 5 minuten: Er zijn gemeentes die lagere tarieven hanteren, maar dat zijn er zeer weinig. De grote steden hanteren allemaal de maximum tarieven.

Bronnen:
http://identiteitskaart.net/kosten-prijs/

Op de eerste plaats moet je zo snel mogelijk aangifte doen: Als uw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) gestolen of verloren is, moet u daarvan aangifte doen bij de politie. Die maakt vervolgens een proces-verbaal op. U krijgt een gewaarmerkte kopie van het proces-verbaal. Deze heeft u nodig om een nieuw reisdocument aan te vragen in de gemeente waar u woont. U moet hierbij rekening houden met een langere aanvraagprocedure en extra administratiekosten. Voor een paspoort en identiteitskaart (ID-kaart) gelden maximumtarieven. Gemeenten mogen ook minder vragen. Een Nederlands paspoort mag maximaal € 50,35 kosten en een ID-kaart € 41,90. Het jeugdtarief (tot en met 13 jaar) voor een ID-kaart is € 31,85. Voor Nederlanders die in het buitenland wonen, gelden andere tarieven. De kosten die gemeenten rekenen bij verlies/diefstal zijn per gemeente heel verschillend. Voorbeeld: Arnhem € 30,80 toeslag berekend. Haarlem: 32,15 Toegevoegd na 1 minuut: U kunt erachter komen welke tarieven uw gemeente hanteert voor een identiteitskaart of id kaart door naar uw gemeente te gaan. Ook kunt u uw gemeente natuurlijk bellen om te informeren naar de tarieven voor een identiteitskaart of id kaart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100