Hoe serieus moeten we de politiek nog nemen?

Vaak zie je beelden op tv dat aanwezigen bij debatten lekker zitten in te dutten, met elkaar de voetbal van de dag ervoor doornemen, duidelijke desintresse tonen, met mobieltjes spelen en zelfs met elkaar zitten te flirten!!

Meestal weet ik niet precies wie die mensen dan zijn, maar logischer wijs lijkt het mij dat die mensen daar niet voor niets horen te zitten.

Schandalig gedrag lijkt mij op dit niveau.
Waarom bestaat er nou nog steeds geen regel dat deze lui na zo'n vertoning hun biezen kunnen pakken? De volgende keer zitten ze er immers gewoon weer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die kan je niet meer serieus nemen.Zelfs Geert Wilders is al aan het veranderen.Politiek is gewoon een spelletje,en dat kunnen ze heel goed.Ik moet de 1ste partij nog tegenkomen die waar kan maken wat ze voor de verkiezingen beloven (te doen).

De gemiddelde politicus lijkt te denken dat hij daar (bijvoorbeeld in Den Haag) zit om over ons (het volk) te heersen, terwijl hij er juist zit om ons te dienen. Antwoord is dus we moeten de politiek in het geheel niet serieus nemen, totdat ze ons bewijzen dat ze onze aandacht echt weer waard zijn.

Ik vermoed dat jij geen baan hebt, waar je veel hoeft te vergaderen. Je aandacht erbij houden na een paar uur is een hele klus, en in de tweede kamer duren de vergaderingen soms een dag. Het is onmogelijk om voortdurend er uit te zien alsof je het reuze interessant vindt, terwijl collega's lange redevoeringen van papier voorlezen. Het gaat erom dat je je dingen doet op het moment dat het telt. Je conclusies zijn erg tendentieus.

Je zou de politiek juist niet meer serieus moeten nemen als alle 150 kamerleden altijd aanwezig zijn, iedereen ademloos zit te luisteren naar wat er gezegd wordt. In dat geval heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een dictatuur, en 'volksvertegenwoordigers' die er alleen maar voor de show zitten. Da's hier gelukkig niet het geval. Tijdens het debat gebeurt er vanalles achter de schermen. Partijmedewerkers die dat wat in de Kamer gebeurt vanuit een kantoor volgen, en waar nodig binnen heel korte tijd net dat papiertje boven water toveren dat op dat moment nodig blijkt om een punt duidelijk te maken. Standpunten of moties die met aan elkaar doorgegeven briefjes of per SMS ter plekke worden voorbereid et cetera. Het lijkt soms misschien een ongeinteresseerd rommeltje, maar ondertussen wordt er loeihard gewerkt. Overigens is er inderdaad wel eens iets van gezegd. Voorzitter Verbeet heeft vorig jaar juni nog gemeld dat ze zich stoort aan het constante getwitter van kamerleden tijdens vergaderingen. Tot op zekere hoogte begrijpelijk, maar aan de andere kant jammer. Juist Twitter brnegt de politiek een stuk dichter bij de burgers.

Bronnen:
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Internet...

Je bent duidelojk gericht op mensen. En die zijn soms anders dan jij. Of anders dan jij zou verwachten. Waar ligt dat dan aan? Als je meer duidelijkheid wilt, verdiep je dan in (samenvattingen) van programma's. Kies de partij die voor jouw belangen opkomt. De naam die je aankruist is miet zo belangrijk....

Nog altijd serieuzer dan de mensen die vanaf de zijlijn zitten te zeuren en zelf geen enkele inspanning doen om ons land een politieke impuls te geven! We stemmen niet omdat we niet geloven in wat er wordt gezegd... Is dat eigelijk niet DE reden om juist WEL te stemmen?

Discuseer niet over politiek en geloof, dat leidt tot niets.

"Hoe serieus moeten we de politiek nog nemen?" Men mag de politiek zo serieus nemen als men wil; men hoeft de politiek zelfs helemaal niet serieus te nemen; maar men mag wel begrijpen, dat de politiek uit 'machthebbers/ 'leiders' bestaat, die de wetten maken en afbreken, enz.; het is dus niet zo, dat men de politiek serieus hoeft te nemen; maar men mag wel hun macht, en bepaalde beslissingen, serieus nemen, die zij zouden kunnen uitdragen...

Dat klopt. Maar in de Tweede Kamer zit een afspiegeling van de Nederlandse bevolking. Politici worden gekozen omdat ze op ons lijken. Zo kan het gebeuren dat de Tweede Kamer een bonte verzameling is van nietsnutten, ijdeltuiten maar ook van serieuze mensen.

Totaal niet... Jij hoeft de politiek niet serieus te nemen, je wordt al serieus genomen door de politiek, je wordt namelijk door de politiek genomen, serieus...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100