Kan de regering van een dictatuur, net zoals die van een democratie, wel vallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, maar je noemt het anders. Want een regering van een dictatuur valt niet vanzelf. Dat heet 'omvergeworpen', als er een andere machtshebber opstaat, een nieuwe dictator bijvoorbeeld, of het volk accepteert het niet meer en er is een opstand, revolutie.

Zolang de dictator nog staat niet. Toegevoegd na 1 minuut: Een dictatuur is een alleenheerschappij met enkel steun van het leger. Of het leger moet de dictator afzetten.

Lijkt mij alleen als er een nieuwe staatsgreep of coupe wordt gepleegd.

Dat kan,maar dan moet de dictator zelf de regering gevangen zetten of wat ook wel voorkomt,dat er een showproces wordt georganiseerd, waarin de belangrijkste mensen in deze regering de doodstraf krijgen en geexecuteerd. Het kan ook als er een revolutie uitbreekt en het volk de macht grijpt en een nieuwe regering vormt. maar zoals nu in Nederland is gebeurd, nee niet op die manier, een dictator is een alleenheerser.

jazeker, onder druk van het volk net zoals in het voormailge oostblok.

Ja,maar dat kan alleen als er een militaire coupe wordt gepleegd,of wanneer de bevolking in opstand komt. Bij dat laatste zullen er veel(onschuldige)slachtoffers vallen.

een dictator moet worden afgezet. Dit gaat meestal met geweld gepaard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100