Weet er iemand waarom koning Willem Alexander bij de abdicatie zijn trouwring links draagt en bij de balkonscene ineens rechts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vond dit artikel: http://www.rtvnh.nl/nieuws/104301/Trouwring+Willem-Alexander+wisselt+van+hand "AMSTERDAM Een opmerkelijk detail vanochtend tijdens en kort na de abdicatie van Koningin Beatrix. De trouwring van Willem-Alexander wisselt van hand... In religieuze kringen is het heel gebruikelijk om de ring van de linker naar de rechterhand (of andersom) te verplaatsen als er getrouwd wordt. Maar of dit ook gebruikelijk is op het moment dat je van kroonprins naar koning promoveert? We hebben geen idee eerlijk gezegd. Opvallend is het in ieder geval wel." Het zou nog te maken kunnen hebben met de gebroken vinger van Willem Alexander, misschien deed het hem nog pijn met een ring er tegenaan maar er is in ieder geval geen reden voor bekend gemaakt. Toch denk ik dat het te maken heeft met het van prins koning worden. Dat is het meest logische want bij het gesprek op 17 april had hij de ring ook links.

Bij katholieken is het gebruikelijk de trouwring links te dragen, Willem Alexander is protestants, maar Maxima is katholiek opgevoed, zij zijn beiden gelovig, maar geen kerkbezoekers, Argentinië is een katholiek land, misschien een eerbetoon aan Maxima, of haar afkomst. Scherp opgemerkt van jou, ik heb er thuis niemand over gehoord. Maar het kan natuurlijk ook een andere reden hebben, misschien ligt het wel aan de vele handen die ze moeten schudden op 1 dag. Toegevoegd na 5 minuten: Ik hou het op een eerbetoon aan Maxima en haar afkomst, dat wisselen van ring naar de rechterhand, zal zijn omdat hij zo naar de protestante kerk moet.

Bronnen:
www.goeievraag.nl/.../willem-alexander-max...
www.refdag.nl/.../koning_willem_alexander_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100