Waarom stemmen wij in Nederland niet 1 keer in de 8 jaar?

Zou dit niet bijdrage stabielere regering van Nederland? Nu stemmen wij om de 4 jaar. Krijgen politici zo wel lang genoeg de tijd om hun doelstellingen te behalen en zijn ze daardoor te druk met de peilingen mbt verkiezingen?

Toegevoegd na 35 seconden:
Owja, en zijn er meer democratische landen waar ze minder vaak stemmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, elke 4 jaar verkiezingen en dat is mooi zo... Als Balkenende 8 jaar in het zadel zou zitten dan was dat niet goed in mijn ogen... Nee door die langere tijd, wordt het echt niet stabieler... En nee ik denk niet dat er een kortere tijd is, dan vier jaar...

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een stabiele(re) regering enkel door na 4 jaar niet te stemmen zodat ze hun lange termijn visie (als die er is) tot werkelijkheid kunnen laten komen. Ik stem op jou als jij dat plan gaat uitvoeren. Soms is er een dictator lang aan de macht. Maar als een dictator nooit een visie heeft dan gebeurt er weinig goeds in dat land. In Singapore schijnt het goed te gaan. In Zimbabwe is de economie volkomen ontwricht geraakt door beslissingen van een dictator.

Ik vind het idee van nog eens vier jaar Balkenende onverdragelijk. Stabiliteit heeft niet de hoogste prioriteit, als een regering niet de toets der kritiek kan doorstaan dan moeten ze weg en wel zo snel mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100