Moet een gemeente alle subsidies verlenen welke opgenomen zijn in de begroting?

Ik heb een subsidie aanvraag ingediend voor een project. De aanvraag is opgenomen in de begroting voor 2013. Deze begroting is unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Toch wil de betreffende afdeling het bedrag niet in z'n geheel uitkeren. Mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat er in de begroting een bedrag is opgenomen heeft alleen maar als functie dat het bedrag door de gemeente voorzien c.q. gereserveerd is. Daar kun je geen enkel recht aan ontlenen. Of een subsidie wordt toegekend en uitbetaald moet separaat worden besloten door B&W, op grond van de criteria die daar voor gelden. Andersom is het ook zo dat een subsidie waar je op grond van een verordening of beschikking recht op hebt niet mag worden geweigerd op de enkele grond dat die uitgave niet is voorzien in de begroting. Die werkt dus uitsluitend intern.

Het bedrag wordt nooit in een keer uitgekeerd meestal wordt het in drie delen gedaan het laatste deel pas als er een afrekening met accountantsverklaring is afgegeven en dee is goedgekeurd.

De verleende subsidie is voor de gehele looptijd van het project, de gemeente heeft dan als veiligheid dat ze de subsidie per tijdseenheid over de duur van het project mag uitsmeren. Dit houdt in dat, als het project 3 jaar duurt, de gemeente elk jaar een bedrag van 20.000Euro beschikbaar stelt. Toegevoegd na 1 dag: Ik heb een fout gemaakt, mijn excuus. Ik heb je toelichting nogmaals door gelezen en kan slechts vaststelen dat het bedrag in de begroting is opgenomen en jullie nog geen beschikking daarover ontvangen hebben. Zolang er officieel geen beschikking is over de subsidie hoeft de gemeente nog helemaal niets ter beschikking te stellen, in de beschikking is opgenomen hoe en wanneer het geld beschikbaar wordt gesteld, ook dit wordt bepaald door de gemeenteraad (vaak een zogenaamd hamerstuk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100