Is slachtofferhulp in staat om te helpen met een het vinden van een woning buiten de huidige provincie?

Wanneer iemand om veiligheidsredenen niet meer in de huidige woning kan leven, is het moeilijk om in een korte tijd een nieuwe woning te vinden. Het is onduidelijk wat slachtofferhulp uiteindelijk wel, of niet kan doen. Ik hoop dat de vraag een beetje duidelijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Slachtofferhulp bemiddelt alleen, ze hebben geen zeggenschap over het aanbod van woningen (in een andere provincie). Wel kunnen dmw brieven en contact leggen druk uitoefenen op een wbv en urgentie proberen te bewerkstelligen: http://www.slachtofferhulp.nl/Over-Ons/Werkwijze/Praktische-hulp/

Nee, dit is niet wat Slachtofferhulp doet. Wanneer het door veiligheidsredenen niet meer kan, is er waarschijnlijk eerder aangifte gedaan? Met deze aangiftes is het mogelijk urgentie aan te vragen bij een nieuwe gemeente. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat er zeer weinig urgenties worden afgegeven (ook in deze situatie). In veel situaties is het Veiligheidshuis betrokken. Deze kan helpen een urgentie te onderbouwen. Ook hebben zij middelen om de 'onveilige' persoon extra te beschermen, bijvoorbeeld door een alarmknop.

Bronnen:
http://www.veiligheidshuis.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100