Wordt mijn oldtimer uit 1984 niet meer belasting vrij ?

moet ik nu wegen belasting gaan betalen met dit nieuwe kabinet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, met het nieuwe kabinet zijn oldtimers - net als in heel Europa overigens - niet langer vrijgesteld van wegenbelasting. Tenzij hij natuurlijk niet op de weg komt of kan komen, waarbij je hem kunt laten schorsen (net als bij nieuwere auto's trouwens). Maar als je er in wilt rijden, zul je er ook gewoon wegenbelasting voor moeten betalen. Ik zie het probleem niet ??

Ja dat klopt op termijn komt de oldtimer vrijstelling te vervallen en moet je weer wegenbelasting gaan betalen. Toegevoegd na 1 minuut: hierbij nog de tekst uit het akkoord De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft.

Dat klopt! In het regeerakkoord van de nieuwe regering van VVD en PvdA staat: "De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft." Als dit voorstel, na een debat, wordt aangenomen door een kamermeerderheid in zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer, daarna wordt vermeld in een wet en officieel wordt afgekondigd, dan geldt deze regel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100