Hoe lang kan de overheid door gaan met het verhogen van de accijns op sigaretten?

Is dit trouwens echt uit bescherming van de burgers of meer als inkomen voor de overheid?

Toegevoegd na 3 minuten:
want als het uit bescherming was, konden ze het toch beter in één keer heel erg verhogen, i.p.v. steeds een klein beetje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iets meer dan een kwart van de Nederlanders rookt. Een lichte prijsverhoging door de accijns wat op te schroeven is echt geen manier om deze mensen van het roken af te helpen, maar natuurlijk een directe boost voor de schatkist. Het Rijk is heer en meester...

Zo lang als ze zelf willen. De mensen kopen het toch wel!

Ze kunnen doorgaan zover ze zelf willen. Het is bescherming ( welke puber heeft 5 euro over voor een paar sigaretten) En een hele mooie inkomstenbron voor de overheid.

De laatste jaren blijven de prijzen aardig stabiel van rookwaren,ze doen er nu minder in...De pakjes sigaretten slinken in aantal en de pakjes shag met inhoud.Jaren geleden zat er 50 gram in een pakje,nu zit er 40-45 gram in...

Tot roken een status-symbool wordt... En als ze dat nog duurder maken dan koopt niemand die genotsmiddelen meer...

Prijsopslag mag altijd. Spijtig voor de rokers want zij zitten met hun verslaving en moeten er nog dik voor betalen. De overheid zou beter die mensen gratis helpen om van hun dwang af te raken en niet van hun centen.

Dit is natuurlijk een inkomen voor de overheid,zoals elke accijn of belasting.Tel maar eens uit hoeveel,of moet ik zeggen hoevaak je belasting betaalt over 1 product.Het geld wat uit de schatkist verdwijnt moet weer worden aangevuld he.En dat geld uitgeven,dat doet elke regering...het maakt niet uit of dat deze regering is,of die over een paar jaar zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100