Hoe kom je in de Tweede kamer?

Hallo,
hoe boven al staat :D,
en trouwens, wat moet je ervoor leren?Want je hebt meestal mensen in de Tweede kamer die Politik geleerd hebben.
En is het waar dat je bij de SP meer geld voor Campagnes uitgeeft dan je verdient :P?En hoeveel verdient een Tweede Kamerlid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet gekozen worden. Verder hoef je geen politicologie gestudeerd te hebben ofzo, maar je moet wel relevante kennis van zaken hebben. Als je lokaal actief bent binnen een politieke partij, en ze vinden je heel goed en investeert er veel tijd is, dan kan het zijn dat je op den duur gevraagd wordt voor steeds belangrijker functies. Zo kom je wellicht in de landelijke politiek terecht, en uiteindelijk kun je op de kieslijst komen voor in de tweede kamer. Als je hoog genoeg op de lijst staat, óf veel voorkeursstemmen krijgt (dus mensen die speciaal op jouw stemmen) dan kun je in de kamer gekozen worden. Toegevoegd na 1 minuut: En wat je verdient: "Inclusief vakantiegeld bedraagt de schadeloosstelling van Tweede Kamerleden in 2012 dus € 94.757,82 bruto op jaarbasis, exclusief eindejaarsuitkering. De eindejaarsuitkering is voor 2012 8,3 procent en kwam daarmee op € 7.282,31. In totaal verdienen Tweede Kamerleden hierdoor in 2012 € 102.040,13" (bron: http://www.parlement.com/9291000/modulesf/gpql3r8j)

Zijn veel veel vragen tegelijk, eigenlijk apart te vragen. Je komt in de TK door je aan te sluiten bij een Politieke Partij (je kan ook zelf een Partij beginnen maar dat is meer werk). Dan moet je intern nog op de verkiezerslijst worden gezet door de Partij. Voorts moet je genoeg voorkeurstemmen hebben gehaald om in de TK te komen. Een TK-lid verdient ruim 7300 bruto/maand: http://www.tweedekamer.nl/contact/veel_gestelde_vragen/index.jsp#TitleLink12 Over het huishoudboekje van de SP moet je aan de SP vragen stellen. Als TK heb je geen speciale opleiding nodig, je hoeft niet eens te kunnen lezen en schrijven. Hans Alders had zijn school niet afgemaakt maar kwam toch in de TK.

Een deel van de mensen in de Tweede Kamer heeft inderdaad politicologie gestudeerd. Maar een groot deel van de leden van de Tweede Kamer (TK) heeft dit niet. Het is dan ook geen vereiste. Het is sowieso geen vereiste om in de TK te komen dat je een bepaalde opleiding hebt gevolgd. Om TK lid te worden zijn er enkele opties: - Het oprichten van een eigen partij en daarmee meedoen aan de verkiezingen en voldoende stemmen krijgen om een zetel te krijgen in de TK. - Aansluiten bij een bestaande partij en proberen daar op de verkiezingslijst van de TK verkiezingen te komen. Wat betreft je op een na laatste vraag, die over de SP: De SP kent een afdrachtregeling. Die regel houdt in dat volksvertegenwoordigers (TK, Eerste Kamer, Provinciale Staten, Gemeenteraad, Europees Parlement) een deel van hun salaris afstaan aan de partij. Daarvoor zijn diverse redenen. Ten eerste het solidariteitsprincipe. Van het geld wat daarmee naar de partij gaat kunnen o.a. campagnes, acties, drukwerk etc. betaald worden. Wat betreft je laatste vraag (wat een TK-lid verdient) is het antwoord al gegeven, maar voor de volledigheid: Inclusief vakantiegeld bedraagt de schadeloosstelling van Tweede Kamerleden in 2012 € 94.757,82 bruto op jaarbasis, exclusief eindejaarsuitkering. De eindejaarsuitkering is voor 2012 8,3 procent en kwam daarmee op € 7.282,31. In totaal verdienen Tweede Kamerleden hierdoor in 2012 € 102.040,13 Bron voor het antwoord op de laatste vraag: parlement.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100