Drie dagen terug een contract met makelaar getekend voor verkoop bedrijf, kan ik nog terug ?. Daar er een andere makelaar, met een koper komt.

Wij hebben het tegen de nieuwe makelaar gezegt, dat de oude makelaar langs komt met een koper. hij wilden daar niets van weten, het is een slechte makelaar die langs komt zij hij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U heeft het NIET over een koopcontract maar over een opdracht tot dienstverlening. Dus leuk al deze vage antwoorden maar daar heeft u niets aan. U heeft een opdracht tot dienstverlening getekend met de makelaar. Daarin zal staan wat zijn voorwaarden zijn. Echter u heeft ook een opdracht tot dienstverlening met een makelaar opgezegd en ook daar staan vaak voorwaarden in vermeld. Het zou zo maar mogelijk zijn dat u niet per direct naar een nieuwe makelaar kunt maar dat de oude makelaar nog tijd heeft na opzegging om uw pand te verkopen. Mogelijk is het kantoor (oud of nieuw) aangesloten bij een brancheorganisatie (NVM, VBO of VASTGOEDPRO) en kunt u zich daar eens mee in verbinding stellen om te zien wat de contractuele verplichtingen zijn. Hoop dat u daarmee geholpen bent. Met vriendelijke groet, Maarten Pijnenborgh

In de meeste koopcontracten staat dat je binnen 3 dagen (3 x 24 uur) het koopcontract zonder reden kunt ontbinden. Dus het kan nu echt op enkele uren aankomen. Aan de andere kant: nu heb je wat en je weet niet of je straks nog wat hebt..

Je kunt het contract laten ontbinden (ik geloof binnen drie dagen) maar ik zou het laten uitvechten door die makelaars. Wellicht dat je wat provisie kwijt bent, maar je bent ook een heleboel rompslomp kwijt.

volgens mij kan dat binnen 14 dagen

het is niet verboden om meer makelaars je pand te koop aan te laten bieden. alleen de makelaar die het verkoopt krijgt de provisie

Nee, alleen de koper mag de overeenkomst binnen drie dagen ontbinden. Dit geldt niet voor de verkoper! Toegevoegd na 29 minuten: Voor particuliere verkoop geldt het bovenstaande Als het gaat om een bedrijfspand of als de koper zakelijk handelt, geldt de gebruikelijke regel dat een mondelinge overeenkomst voldoende is. In dat geval is ontbinding van de koop alleen mogelijk in geval van wanprestatie of een wilsgebrek, zoals dwaling of bedrog.

Bronnen:
http://www.wildenberghalder.nl/zakelijk-se...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100