Wie hoort er zout te strooien op de Stichtse Brug?

Het is er spekglad!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rijkswaterstaat provincie Utrecht. Je kunt ze bellen (0800-8002) en een melding plaatsen als het plotseling glad is/wordt en er is niet preventief gestrooid.

De gemeente

De gemeente...als het een openbare brug is... of is het een privébruggetje? dan de eigenaars van deze brug...

Zout strooien is geen garantie dat de gladheid verdwijnt. Het maakt alleen het smeltpunt van water een paar graden lager, waardoor het kan weglopen. Maar als het te veel vriest, blijft het glad, ook met zout. Toegevoegd na 3 minuten: de stichtse brug is trouwens een rijksweg, dus de rijksoverheid is hiervoor verantwoordelijk... Toegevoegd na 18 minuten: Het fietspad ernaast is provinciaal, dus dat moet door de provincie worden verzorgd.

De rijksoverheid of de gemeente. Maar wanneer je merkt dat het ergens glad is dan kun je misschien beter even snel zelf wat strooien om te verkomen dat iemand valt of de gemeente er voor bellen.

De Weerbureau, Nationale Winterdienst

Bronnen:
http://www.weerzoutstrooien.nl/

Het antwoord op de vraag :wie strooit er zout/pekel op bepaalde wegen is afhankelijk van wat voor soort weg het is: -Gemeenteweg -Provinciale weg -Rijksweg Aangezien de A 27, (want volgens mij ligt de stichtse brug in de A27) een rijksweg is, moet het steunpunt want in dat rayon de rijkswegen strooit, dit onderhouden.( En dus niet de gemeente).

Als de brug in het strooi programma zit , de gemeente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100