waarom mag je niet handsfree bellen maar wel een banaan, appel of zelfs een zak chips eten als je rijdt?

je zal ongetwijfeld erop aangerekend worden ls je slingert, maar er staat geen boete op als je met 1 hand stuurt, neem ik aan? waar ligt nou de kromheid?

Toegevoegd na 5 uur:
uiteraard bedoel ik NIET handsfree bellen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat als je belt, dan zit je met je hoofd ergensanders je beseft je dan minder goed dat je auto aan het rijden bent en denkt aan andere dingen. Met een appel is dat niet zo.

De kromheid zit in de banaan... :-) Nee, zonder gekheid. Het gaat niet om met één hand sturen. Eigenlijk mag je helemaal niets doen onder het rijden dat je afleid van het verkeer. Iets eten is dan toch iets anders dan bellen, waarbij je een telefoon vast hebt en door de beller ook nog wordt afleid van het verkeer. Er is aangetoond dat veel van de verkeersongelukken worden veroorzaakt door mensen die niet handsfree bellen. Dat is de reden dat ze dit hebben aangepakt. Als zou blijken dat veel ongelukken gebeuren omdat mensen iets eten in de auto, zou dat ook verboden worden.

Je mag wel handsfree bellen. Je hebt dan namelijk beide handen beschikbaar. Maar je bedoelt vast dat als je normaal belt met een hand aan de telefoon dat dat niet mag? Er komen waarschijnlijk bij bellen meer handelingen kijken die wat meer preciezere aandacht van je vergen dan het eten van een banaan. Zoals al die kleine knopjes. Bovendien, maar dat geldt ook voor handsfree en met de medepassagier, vergt spreken meer aandacht. Tijdens een gesprek wordt meer gebruik gemaakt van je geheugen en je inbeelding en je geheugen en beelden gebruik je ook tijdens het autorijden. In ieder geval veel meer dan bij eten van een banaan. Maar beter is natuurlijk om pas te eten als je klaar bent met rijden, en bellen al helemaal!

Het is een wereld van verschil, maar eigenlijk is iedere vorm van afleiding 'gevaarlijk.' Als je belt dan heb je je gsm vast, ben je aan het praten tegen iemand anders, voer je allerlei gesprekken waarbij je soms nadenkt of bepaalde, ingewikkelde materies bespreekt, moet je naar je gsm kijken om de oproep te beantwoorden en te beëindigen of om iemand zelf te bellen en af te leggen. Daardoor moet je én aandacht hebben voor de weg en al haar moeilijkheden en gevaren én voor wat in je telefoongesprek wordt gezegd e.d. (onderzoek heeft trouwens uitgemaakt dat handsfree bellen even gevaarlijk is, want dan ben je OOK NIET op de weg geconcentreerd en moet je eigenlijk dezelfde manoeuvre uitvoeren als bij 'niet-handsfree bellen'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100