Mag je in Nederland met een buitenlands nummerbord rijden?

Dit naar aanleiding van de discussie omtrent buitenlandse auto's en rekeningrijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, waarom niet? Zolang je maar in het land geregistreerd staat waar de auto uit afkomstig is. Dus rijdt je met een Duits kenteken dan moet je inwoner van Duitsland zijn. Ook moet je kunnen aantonen dat je elke keer weer terug naar huis gaat. Of wel....woon werk verkeer is toegestaan. Woon je echter in Nederland dan mag het gewoonweg niet. Dus dat wordt een huis kopen net over de grens.....voor zolang het duurt.

Op dit moment - als Nederlands ingezetene - absoluut niet. Dat kan veranderen als de wetgeving rond de BPM gaat veranderen.

Ha, die Teddy; Nee, dat mag niet als je je vaste woon/verblijfplaats in Nederland hebt. Voor mensen die een leaseauto hebben van een buitenlands bedrijf gelden beperkte uitzonderingen. Als je wordt betrapt met een auto op bijvoorbeeld Duitsch kenteken wordt je meestal gewaarschuwd om die zo snel mogelijk aan te geven en BPM af te dragen. Bij herhaling kunnen boetes en naheffingen volgen. Vraag is hier volgens mij al vaker gesteld trouwens.

Het is toegestaan, maar hou er wel rekening mee dat je verkeersovertredingen dan wel contant moet betalen.

Wanneer je als buitenlander in Nederland rondrijdt mag je tot 3 maanden lang op een buitenlands kenteken rijden. Daarna moet je of een nederlands kenteken aanvragen of terug naar het buitenland (dus bijvoorbeeld een weekend bij familie langs). Je zult wel moeten kunnen bewijzen dat je minder dan drie maanden geleden in het buitenland bent geweest met die auto.

Niet bestendig, maar voor tijdelijk gebruik zijn er uitzonderingen: Als je in het buitenland een auto hebt gehuurd en er mee naar Nederland komt. (wel het huurcontract bij je dragen) Als je in het buitenland een auto hebt gekocht en deze wil invoeren in Nederland (geldt een beperkte tijdslimiet) Als je je vanuit het buitenland in Nederland vestigt. Je hebt dan een periode waarin de auto moet zijn ingevoerd. (ik dacht één jaar) Het overtreden van de geldende wetten zijn economische delicten en daar staan in de regel zeer hoge straffen op én de gerede kans dat het voertuig wordt verbeurd verklaard.

Natuurlijk mag dat, anders kunnen buitenlanders toch niet meer naar Nederland komen.

Nee als je in Nederlander woont is en blijft dat verboden: EU artikel: Ieder moet zijn voertuig laten registreren in de lidstaat waar hij zijn gewone verblijfplaats heeft. Artikel 7 van Richtlijn 83/182/EEG12 en artikel 6 van Richtlijn 83/183/EEG13 lichten nauwkeurig toe hoe de gewone verblijfplaats wordt bepaald van personen die tijdelijk of permanent wonen en rijden in een andere dan hun eigen lidstaat. Volgens de jurisprudentie van het Hof van Justitie kan het kwantitatieve criterium waarnaar in dit artikel wordt verwezen (een verblijf van meer dan 185 dagen per jaar op een bepaalde plaats) echter niet als doorslaggevend worden beschouwd als er andere factoren zijn die de situatie veranderen.

Ja hoor 6 maanden. En dan moet je weer de land uit.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100