waarom is het korps mariniers alleen toegankelijk voor mannen?

ik las dit op een site van de marine ik ben een jongen en wil later bij de marine of marechaussee.
maar waarom mogen vrouwen er eigenlijk niet bij?http://www.werkenbijdemarine.nl/infodag/infodag-korps-mariniers/

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij het Korps Mariniers werken geen vrouwen. Er bestaan dus geen vrouwelijke mariniers en vrouwen mogen er niet solliciteren. Ook op onderzeeboten werken geen vrouwen. Het gaat hierbij dus alleen om het Korps Mariniers en de Onderzeedienst, niet om alle andere functies van de marine. Aan boord van de schepen, helikopters en op kantoren werken mannen en vrouwen samen. De krijgsmacht staat open voor vrouwen. Maar dus niet voor het korps Mariniers en niet voor de Commando's. Overigens heeft de Commissie Gelijke Behandeling (www.cgb.nl) hier een oordeel (nr. 2000-38) over geveld in juni 2000 en men kwam tot de conclusie dat het standpunt van de marine hierin terecht was. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb hier hele discussies over gehad met mijn zonen, de een was Officier bij de Mariniers en de ander is Commando geweest. Stelletje macho's. :-) Zij vonden en vinden het wel terecht...

Bronnen:
http://www.marineschepen.nl/vrouwenmarnsozd.html

Bij de onderzeedienst en de mariniers worden geen vrouwen toegelaten. Dit is in verband met de fysiek zware eisen, respectievelijk de beperktheid van de leefomgeving.

Bronnen:
http://www.werkenbijdemarine.nl/ouders/pop...

Het antwoord hierboven is correct! Als aanvulling wil ik nog geven: De reden dat vrouwen niet welkom zijn op onder andere onderzeeërs. je zit met VEEL mannen in een kleine ruimte...als daar 1 of twee vrouwen tussen lopen dan gaat dat op een gegeven moment mis, er zijn altijd mannen die zich niet kunnen beheersen en rare dingen gaan doen. Toegevoegd na 33 seconden: ( Ik bedoel het antwoord van momopoyolo)

Ziggo laat mijn omgeving in de steek vandaar dat ondertussen het(zelfde) antwoord misschien reeds is gegeven. Maar het Ministerie van Defensie heeft in de oertijd ooit eens bepaald dat er geen vrouwen in het Korps Mariniers werkzaam mochten zijn. Dit vanwege het geijkte vooroordeel over het zogenaamde zwakke geslacht. Als voormalig Heldenaar moet ik zeggen dat vrouwen als vlootpersoneel wel allerlei ondersteunende taken voor het Korps Mariniers mogen verrichten. Bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en in IJmuiden (kustcontrole) heb ik wel dames in actieve dienst gezien.

Het gaat er niet om dat vrouwen die fysiek zware test zou kunnen halen ( Allegonda Gremmer A.T. er). Gaat erom dat onder andere de maandelijkse cyclus van de vrouw erg veel problemen gaat opleveren (bijv. maand jungle training). Dit aanvullende op de overige antwoorden.

Nog een laatste aanvulling: het heeft bij het korps voornamelijk te maken met het buddy systeem. Jij en je buddy moeten elkaar in de gaten houden en samen verder gaan. De fysieke eisen zijn heel hoog voor het korps, en het is bijna niet mogelijk om twee vrouwen te vinden die zo goed met het korps mee kunnen draaien als de mannen. Vrouwen en mannen mogen niet met elkaar buddies zijn: no touch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100