Waarom mag Iran geen atoombom hebben?

En mogen landen als Noord-korea, China, Israel, Pakistan en misschien vele andere landen die het zouden willen dat wel?

Is dat gewoon een kwestie van de macht en wil van de sterkste? VS wilt niet dat Iran atoombom heeft dus zullen ze het hoe dan ook niet mogen hebben omdat VS gewoon zijn wil op kan leggen? Heeft de internationale gemeenschap daar dan niets tegen in te brengen? Of zijn er andere redenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'Het westen' (lees Amerika en de bondgenoten) vindt dat zijzelf heel verstandig zijn en dus best wat atoomwapens mogen hebben want die zouden ze nooit gebruiken. (Waarbij je je dan wel afvraagt: waarom hèbben ze ze dan?) Een land als Pakistan wordt als bondgenoot gezien, Israël ook. Iran beslist niet, dus wordt 'het westen' erg nerveus van het feit dat Iran misschien op weg is naar het maken van een atoombom, zoals dat ook geldt voor Noord-Korea. Het ene argument is dus een kwestie van vertrouwen: Amerika en de bondgenoten denkt dat Iran/Noord-Korea etc niet te vertrouwen zijn en een atoombom ook daadwerkelijk zou kunnen gebruiken, dus mogen ze die niet hebben. Het andere argument is: Amerika etc. heeft die wapens allang, ze worden niet gebruikt, dus in hun handen zijn ze veilig. Beide argumenten zijn dubieus. Maar puur op grond van wat voor schade atoomwapens kunnen aanrichten, is het verstandiger ze te verbieden. Alleen moet je dan naar mijn mening niet met twee maten meten, en zouden de 'westerse' landen hun atoomwapens ook maar eens moeten gaan ontmantelen.

Ze zijn er niet eerlijk over en vertellen niet wat ze ermee zouden moeten doen en het is ook best gevaarlijk

Te gevaarlijk

1. Inderdaad omdat Iranniet eerlijk is over deze kwestie. 2. Omdat President Mahmoud Ahmadinejad vroeger terreuracties heeft bijgewoond en eigenlijk gewoon een terrorist is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Ahmadinejad

Misschien omdat Iran in oorlog is? Of niet helemaal eerlijk is ofzo. Alsjeblieft zie dit niet als een belediging, als je zelf Iranees bent, ik weet het zelf ook niet zeker omdat ik het besluit zelf niet heb gemaakt :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100