Wat zijn de voordelen voor China, wanneer ze niet afstand doen van Tibet?

Ik ben bezig met een project en moet uitleggen of er oplossingen zijn voor het conflict tussen Tibet en china. Maar alles zou toch opgelost zijn wanneer zij tibet onafhankelijk stelt?

Heel veel heeft china niet aan Tibet, ze moeten de regio ondersteunen in de economie en andere ontwikkelingen.

Of heb ik hier iets verkeerd begrepen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De strategische ligging van Tibet, de imperialistische ambities van de Chinese Communistische Partij en de aanwezigheid van grondstoffen worden buiten China als redenen voor de bezetting beschouwd. Volgens China zelf hoort Tibet echter van oudsher bij het Chinese moederland. De Mantsjoes heersten namelijk eeuwenlang – van 1644 tot 1911 – over China én Tibet. Maar de Mantsjoes onderhielden aparte banden met beide landen en Tibet maakte officieel nooit deel uit van het ‘Chinese’ Mantsjoerijk. Ook het huwelijk tussen een zevende-eeuwse Tibetaanse koning en een Chinese prinses is volgens China bewijs dat beide landen bij elkaar horen. http://www.tibet.nu/over%20tibet/6-politiek/18-bezetting Er zijn al meer werkstukken over dit onderwerp gemaakt http://www.scholieren.com/werkstukken/5758 http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/18098-bezetting-tibet.html

nog een aanvulling op bovenstaand antwoord. China bestaat uit een zeer groot aantal etnische groeperingen. Als China toegeeft aan de Tibetaanse onafhankelijkheid dan kan dit resulteren in een massale volksopstand waarin alle etnische groeperingen hun eigen land willen. Naar mijn mening is dit ook een zeer voorname reden waarom China nooit toe zou geven aan de onafhankelijkheid van Tibet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100