Wat zijn de voordelen van Nederland voor asielzoekers?

Waarom zouden ze hier heen gaan i.p.v. een ander land.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze worden hier (redelijk) verwelkomt

Het asielbeleid in Nederland is vergeleken met andere Europese landen redelijk soepel.

In Nederland is het veilig, goed geregeld. Ook is het een rijk land en heeft veel werkgelegenheid. En is het dus aantrekkelijk voor asielzoekers om hier naartoe te komen.

Er komen veel minder asielzoekers naar Nederland dan vroeger, ook omdat controles en toelatingseisen strenger zijn geworden. Door die strengere controles zie je dat mensensmokkelaars andere routes/doellanden kiezen. Maar een asielzoeker die in Nederland terecht komt, gaat ervan uit dat z/hij een eerlijke behandeling krijgt, tijdens de procedure een redelijke behandeling krijgt en terechtkomt in een land waar z/hij een kans kan krijgen als het asielverzoek wordt toegewezen. Ook kan meespelen dat hier al familieleden zijn, dat kan een reden zijn juist hier asiel te willen aanvragen ipv in Zweden, bijvoorbeeld.

Nederland is niet zo aantrekkelijk voor asielzoekers. Ze gaan eerder naar andere EU landen. Asielzoekers mogen ook niet werken of studeren. Alleen kinderen mogen naar school. Maar als ze eenmaal asielzoeker af zijn, en asiel gekregen hebben, dan hebben ze hier meer kans op werk. Als is het in een maatschappij waar ze met veel intolerantie worden bekeken. Maar voor echte asielzoekers, die thuis vervolgd werden, is Nederland natuurlijk veilig. Echter de martelingen die ze in hun land van herkomst ondergingen, dragen ze hier met zich mee. Daarmee ziet ons land er voor hen heel anders uit dan voor ons.

De voordelen die Nederland biedt; het is een van de welvarendste en veiligste landen ter wereld. Volgens het United Nations Development Programme is Nederland na Noorwegen en Australië zelfs het meest ontwikkelde land ter wereld. Desondanks is het niet echt een populaire bestemming voor asielzoekers. De meesten die vluchten naar de EU komen terecht in Zweden, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk, terwijl het aantal asielzoekers dat in Nederland terechtkomt redelijk stabiel blijft rond de vijftienduizend per jaar - te vergelijken met het aantal asielzoekers dat jaarlijks naar bijvoorbeeld Egypte of Thailand vlucht.

Bronnen:
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistic...
http://hdr.undp.org/en/
http://www.unhcr.org/4e9beaa19.html

in nederland krijgen ze gratis een huis gratis complete inboedel gratis uitkering gratis scholing voor wat dan ook gratis naar de sportschool gratis eten (via voedselbank) ze hoeven hier niet te werken,de uitkering gaat gewoon door ) gratis fietsen gratis bibliotheek gratis internet gratis intergratie hulp gratis school,voor minderjarigen gratis kleding gratis openbaar vervoer

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100