Hoi, kun je iemand anoniem aangeven bij de belastingdienst?

Ik ken iemand die veel geld van de overheid krijgt. Zoals pgb, uitkering, invalidekaart enzovoorts
ik erger me groen en geel dat hij dit allemaal krijgt terwijl hij kern gezond is.
Kan ik iemand om die reden anoniem aangeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan 9 van de 10 keer wel. Voor uitkeringsfraude (dus bedragen die van het UWV worden ontvangen) kun je dit online en anoniem doen op het Centraal Meldpunt Fraude (zie 1e link) PGB's worden verstrekt via Zorgkantoren. Fraude met PGB's moet je daarom melden bij het zorgkantoor dat de PGB indiceert. Via de 2e link kun je kijken welk zorgkantoor in jouw regio actief is en hen een bericht sturen. Invalidekaarten worden volgens mij door de gemeente verstrekt dus fraude hiermee kun je als het goed is bij de gemeente melden.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/particulieren/algemeen/w...
https://www.zn.nl/branche/zorgkantoren/

Als iemand gelden van de overheid ontvangt, kunnen die gelden nooit zwart zijn. Dus deze inkomsten aangeven bij de belastingdienst heeft geen enkele zin. Zoals je de fraude hier omschrijft, is er hier wellicht sprake van sociale verzekeringsfraude. Als je overweegt deze fraude aan te geven..moet je bij b.v. het UWV zijn en het daar melden. Groet, Ton

Stuur een anonieme brief naar de diverse instanties en belastingdienst.. Bij een brief is het niet te achterhalen van wie die komt...

Je kunt iemand anoniem aangeven bij meld misdaad anoniem.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Meld_Misdaad_Anoniem

Je kunt gewoon een anonieme brief sturen naar de belastingdienst. Je krijgt echter niet zomaar een pgb en een invalidenkaart. Het kan zijn dat er iets aan de hand is dat jij niet kunt zien. Niet alle redenen voor een pgb ov invalidenkaard zijn zichtbaar. Je kunt bijvoorbeeld een invalidenkaart hebben omdat je door rugletsel niet ver kunt lopen. Dit wil niet zeggen dat je niet ogenschijnlijk gezond loopt. PGB wordt pas toegekend naar een behoorlijk secure procedure. Bedenk dus dat als je hem ''verlinkt' je wellicht iemand die erg afhankelijk is van zijn uitkering in grote problemen kunt brengen. Daarbij kun je je ook afvragen wat dit over jou zegt als je hem aangeeft.

Denkt u dat iemand in uw omgeving fraudeert met een uitkering? Meld dit dan via het Centraal Meldpunt Fraude. Melden kan anoniem. http://www.uwv.nl/particulieren/algemeen/webforms/meldpuntfraude.aspx Geef in ieder geval de naam, het adres en andere gegevens van de betrokkene zo volledig mogelijk door. Beschrijf ook kort waarom u denkt dat deze persoon fraudeert. U kunt ook een brief schrijven. Stuur deze aan: Centraal Meldpunt Fraude UWV Antwoordnummer 13097 2501 VC Den Haag Telefoneren kan ook. Bel dan met UWV Telefoon via 0900 – 92 94 (lokaal tarief). Uw informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/particulieren/contact/me...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100