In welke situaties kun je alleen met je ID kaart identificeren?

Hallo,

Ik vroeg me af:

In welke situaties is het alleen toegestaan om met je ID kaart jezelf te identificeren? . (Met uitzondering als je op reis gaat.) En dus niet met een rijbewijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/welk-identiteitsbewijs-mag-ik-gebruiken-in-welke-situatie.html In deze link vind je alle informatie Zo mag het bij een notaris wel met een rijbewijs, maar wil je een uitkering aanvragen weer niet.

Ik werk bij europol en daar mag je als bezoek alleen naar binnen als je een id kaart of paspoort hebt.. Is een Europese organisatie.

In geen enkele situatie. Je kunt je overal met je paspoort identificeren.

Als je ergens gaat werken. Een rijbewijs is dan geen geldig legitimatiebewijs. Een werkgever is verplicht het getoonde legitimatiebewijs te controleren op echtheid en let daarbij op dingen als: de pasfoto: komt deze overeen met de persoon die voor u staat? kenmerken: kloppen de op het legitimatiebewijs genoemde fysieke kenmerken zoals lengte en leeftijd? handtekening nationaliteit geldigheid van het document: is de vervaldatum nog niet verstreken? Ook staat op ID kaart en paspoort je sofinummer. Dit is op het rijbewijs niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100