mag je hiervoor naar Bureau Halt ?

Ik ben 15 en mijn moeder wilt me naar bureau halt sturen als ik nog 1 keer een alcoholisch drankje drink. Mag dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou daar is toch wel meer voor nodig! Ze zal het met de beste bedoelingen zeggen, het is niet slim om voor je zestien alcohol te drinken, al gebeurd het in de praktijk natuurlijk wel! Je moeder is bezorgd!

Het grappige is, dat het je ouders zijn die naar de stichting zullen moeten. Jij kan er voor dergelijke zaken niet zelf terecht komen. Dus nee, dat kan niet. Echter, Stichting halt heeft wel cursussen 'voor ouders van tegendraadse jeugd' waarin je ouders dingen leren om jou beter onder controle te houden. Ik kan me voorstellen dat dat voor jou ook minder prettig is. Maar goed. Je kan misschien een keer met je ouders een gesprek aangaan over dinken. Wettelijk mag je nog niet drinken. Hou dat in gedachten. Vraag met je ouders een gesprek aan over dit onderwerp, zodat zij weten dat jij volwassen om kan gaan met volwassen zaken. Dat neemt niet weg dat drinken slecht voor je is, en narmate je jonger bent zijn de risico's van alcohol gebruik groter. Als je met je ouders hierover wilt spreken, doe je dit natuurlijk niet op een moment dat je net ruzie hierover hebt, maar een moment dat alles goed is thuis, en jullie er allemaal rustig over kunnen spreken, zonder verwijten of ruzien. === http://www.halt.nl/index.cfm/site/Halt%20Nederland/pageid/873C0B3E-D542-63C9-DA8D98BD20F2E740/index.cfm Ouders van Tegendraadse Jeugd Ouders van Tegendraadse Jeugd (OvTJ) is een opvoedings- ondersteunend programma voor ouders van kinderen met (een verhoogd risicico op) strafbaar gedrag. Sinds enige tijd werkt Halt met dit programma. Doel van het programma is om ervoor te zorgen dat het aantal kinderen dat voor het eerst een strafbaar feit pleegt minder wordt en de kans op recidive (herhaling) kleiner wordt.

Nee dat kan niet,tenzij je zwaar verslaafd ben en elke dag dronken ben maar dan is het niet HALT maar een gesloten kliniek. Maar sowieso is drinken onder de minimaal vastgestelde leeftijd niet verstandig en is drinken niet iets waar je je teveel me bezig moet houden de maximale hoeveelheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100