Moeten politici hun eigen beveiling gaan betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt er van af waarom ze de beveiliging nodig hebben. Als ze die nodig hebben vanwege uitspraken die niet door de beugel kunnen dan wel.

Zodra het Koninklijk huis dit ook gaat doen, dan wel ja.

Van die schamele vergoeding? Waar moeten ze dan van leven,ik zou voor het alternatief kiezen,geen beveiliging!

Ik vind van niet. Dan wordt 't een zootje. Ook zijn politici geen experts in 't huren van zulk personeel. Ze zullen dan wellicht een te goedkope beveiliger nemen omdat dat dan goedkoper is dan wat de overheid aanbiedt.

Ook arme mensen hebben het recht mee te doen. Als alleen de rijken nog de politiek in kunnen, dan gaat de democratie naar de knoppen.

Nee ik vind van niet. Wij leven in een land waar iedereen zijn mening mag hebben en dat mag uiten. Dat laatste is sinds een aantal jaren alleen wat moeilijker geworden, door alle aanslagen in de wereld en in Nederland zelf. Maar de vreiheid van menigsuiting moet blijven bestaan hier. En daar is de overheid mede verantwoordelijk voor en moet zo ook zijn maatregelen nemen.

Nee...we betalen immers ook de beveiliging van de aanfluiting die voetbal heet uit de grote pot.

Nee. En dan bedoel ik ook in geen geval als het gaat om volksvertegenwoordigers. Ongeacht wat ze gezegd hebben dat bedreigingen uitlokt. Het is een groot goed dat in Nederland iedereen actief en passief stemrecht heeft. Volksvertegenwoordigers zijn het resultaat van die twee. Het is aan de maatschappij om ervoor te zorgen dat die beschermd worden, anders kun je net zo goed terug naar een situatie waarin alleen bepaalde bevolkingsgroepen actief stemrecht hebben en alleen rijken passief stemrecht hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100