Waarom wordt de Gouden Koets niet verkocht?

Dat ding wordt maar één keer per jaar van stal gehaald. Als de koningin nou voortaan een ander voertuig neemt op Prinsjesdag, zodat die koets omgesmolten kan worden of gewoon verkocht wordt, dan lijkt me dat dat enorm veel geld oplevert wat goed is voor de staatskas, vooral in deze tijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, die wordt nooit verkocht. daar is geen sprake van. De koets was ooit een geschenk van de Amsterdamse bevolking voor koningin Wilhelmina. de traditie van de gouden koets en prinsjesdag hoort bijelkaar. Hij is niet van massief goud hoor, maar van Javaans teakhout. Hier en daar is ie wel versierd met bladgoud. Hij zal, ondanks dat wel veel geld opbrengen. maar dat is niet veel in vergelijking met wat er nodig is in dit land. http://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_Koets_(Nederland) Toegevoegd na 4 minuten: Er is nu commotie over de koets vanwege een "fout"paneel erop. Onder anderen SP-Kamerlid Harry van Bommel en GroenLinks-Kamerlid Mariko" vinden dat het verwijst naar de koloniale tijd en de nadagen van de slavernij. Toen was een dergelijke afbeelding heel gewoon. Nu herinnert het ons aan een gruwelijke periode in de Nederlandse geschiedenis", schrijven de ondertekenaars.

Ik denk dat hij niet verkocht word omdat hij traditioneel gebruikt word. Veel mensen leggen bij de link prinsjesdag de gouden koets. Ik ben het trouwens wel met je eens hoor. Beetje onnodig voor 1x per jaar :)

het is een erfstuk en was een cadeau van de Amsterdammers, dat is niet aardig om te verkopen

De koets is niet van goud gemaakt, hij is goudkleurig. Omsmelten is onmogelijk. Afgezien van enkele details. De koets behoort tot een traditie. Het cadeau van Amsterdam aan ons koningshuis heeft voor een ander bovendien minder waarde, er hangt geen herinnering / geschiedenis aan. Maar het zou een prima idee zijn de koets vaker van stal te halen. Hoewel dat misschien ook weer een bak met geld per keer kost. :o)

Op Marktplaats zal de gouden koets misschien een half miljoen opbrengen. Daar zul je wel een fietsenstalling voor een bejaardenhuis van kunnen bekostigen. Als je zou berekenen hoeveel meer steun van de bevolking de gouden koets de overheid opbrengt per jaar en daarmee bijvoorbeeld belastinginkomsten vermeerdert, zal je wel op een paar miljard per jaar uitkomen, schat ik zo. Lijkt mij dus niet zo'n goede deal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100