waarom zijn in België zoveel dingen duurder?

we betalen 3 maal zoveel voor onze energie, internet is veel duurder, telefonie idem etc... Bij bezoeken aan nederland, duitsland etc... valt me ook op dat voeding vaak ook goedkoper is daar. Bovendien kan je in die landen in drogisterijen vaak producten vinden die je in België enkel in de apotheker kan kopen. Misschien is niet alles duurder in België, maar toch heel veel. Ik vraag me af hoe dat komt, wij hebben immers niet eens de hoogste lonen van Europa of zoiets,dan zou ik het nog begrijpen (hogere productiekosten). We hebben wel een loonindex wat blijkbaar niet overal is, maar dan nog zijn onze lonen gemiddeld dus lager...En onze uitkeringen zijn totaal niet toereikend en liggen behoorlijk onder de armoedegrens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een deel is te verklaren doordat Nederland de markten die je noemt heeft '' opengebroken'' , dus iedereen die wil mag zijn diensten aanbieden en dat zorgt voor concurrentie en vaak lagere prijzen. Maar er zullen in Belgie ook vast zaken goedkoper zijn dan in Nederland. En de belastingdruk is een van de hoogste in Europa, vanaf 55.000 salaris mag je van iedere verdiende euro 52 cent in de schatkist storten. Ook lijken mij de huizen in Belgie iets tot veel goedkoper. In Nederland kost een rijtjeshuis rond de 250.000. Ook auto''s zijn in Belgie 20% goedkoper. Om de koopkracht te bepalen moet je wel alle producten, inkomsten en belastingdruk meenemen om tot een juiste vergelijking te komen. Maar van de dingen die je noemt is '' concurrentie de belangrijkste factor dat Nl soms iets goedkoper is.

Wij moeten zeer veel belastingen betalen omdat we belachelijk veel ministers en soortgenoten moeten onderhouden die dan ook nog eens geen belastingen moeten betalen. Federaal: 15 ministers + 6 staatsecretarissen Vlaams: 10 Franse gemeenschap: 6 Waals gewest: 9 Duitse gemeenschap: 4 Brussels gewest: 5 ministers + 3 staatsecretarissen Totaal: 49 ministers + 9 staatsecretarissen = 58 excellenties bron : google

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100