Gemeenteraadsverkiezingen 2010. (Zie uitleg.)

"Gemeenteraadsverkiezingen 2010 - Op 3 maart 2010 zijn in heel Nederland gemeenteraadsverkiezingen."

‘In heel Nederland’ loopt het dan overal gelijk??
Pieter zei bijvoorbeeld gister ergens op GV "Nee, ik ga niet stemmen. Ik heb vorig najaar al gestemd, ik woon in de (nieuwe) gemeente zuidplas, dus ik kan nu niet meer stemmen." Deze moeten dan toch over vier jaar weer stemmen, dus niet in 2014 maar in 2013?
En een gemeenteraad kan toch net als het kabinet ‘vallen’. Dan moet er toch ook weer eerder gestemd worden en lopen deze 4 jaar toch ook anders dan het 'normalen'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat klopt. Niet in alle gemeenten vinden in maart 2010 verkiezingen plaats voor een nieuw gemeentebestuur. Zo mochten de inwoners van Reiderland, Scheemda, Winschoten, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle, Moordrecht, Horst aan de Maas, Venray, Sevenum en Meerlo-Wanssum vanwege een geplande gemeentelijke herindeling al in november 2009 stemmen. Ook in Bloemendaal en Kaag en Braassem vinden geen verkiezingen plaats, omdat deze al in november 2008 plaatsvonden. In bijvoorbeeld Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen en Loenen daarentegen wordt de gang naar de stembus pas eind 2010 gemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100