waarom is er zoveel gedoe over de HOEDJES op prinsjesdag?

overal zie je weer foto´s verschijnen en discussies over wie het mooiste, apartste of whatever hoedje draagt op prinsjesdag. waar komt dat nou vandaan?

http://www.telegraaf.nl/video/prive/article4843221.ece

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ok, laten we aannemen dat het Erica Terpstra was die de hoed introduceerde, nadat ze naar de Engelse paardenrennen was geweest. Vraag blijft waarom er zoveel *gedoe* is over de hoedjes. Persoonlijk denk ik dat het hele hoedjesgebabbel er is om de serieuze ondertoon van prinsjesdag wat te verzachten én om modejournalisten ook nog een verzetje te geven. Zo heeft RTL Boulevard ook nog wat te berichten! Tenslotte is prinsjesdag toch een ritueel. Een koningin in een gouden koets hoort bij het ritueel. Het bestijgen van de troon. Het lezen van de rede voor heel Nederland. De hoedjes zijn toegevoegd aan dat ritueel en maken het nog even wat specialer. Niet teveel zeuren dus over de hoedjes. Ze maken mede dat prinsjesdag een andere dag is dan andere dagen.

Ik denk dat het overgewaaid is uit Engeland naar aanleiding van "A day at the Races" in Ascot op de Royal Ascot Racecourse in Berkshire, England Dit evenement staat bekend als het beroemdste race-evenement ter wereld. De aandacht van de pers gaat echter meer uit naar de kleding (met name de hoeden) dan de races. Het is dan ook een echt society evenement. Bepaalde gedeeltes van het terrein zijn alleen toegankelijk voor mensen die zich aan een strikte dress-code houden. Hoeden zijn verplicht, net zoals een pak voor de mannen. Vrouwen mogen geen blote schouders tonen en zijn verplicht een hoed te dragen. Net als op prinsjesdag zie je op Ascot de meest vreemde en aparte creaties. Normaliter kom je alleen in dit gedeelte (the Royal Enclosure) als je geïntroduceerd bent door een lid. Om toegang te krijgen moet minimaal 530 pond worden neergelegd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ascot_(renbaa...

Het dragen van zulke opvallende hoeden op Prinsjesdag is een zeer jonge traditie. Nog helemaal niet zo lang geleden zaten er immers alleen maar mannen in de statenzaal. "„Eén grijze massa”, was het oordeel van Erica Terpstra toen ze pas gekozen Kamerlid in 1977 naar de Troonrede ging luisteren. Er waren 21 vrouwen in de Tweede Kamer gekozen, maar in de Ridderzaal droegen er precies drie een hoed, weet Terpstra nog: „De majesteit, iemand van het corps diplomatique en ik.” In Leiden, waar Erica Terpstra (tegenwoordig voorzitter van NOC*NSF) studeerde, is het dragen van een hoed bij officiële gelegenheden heel gewoon. Dus vroeg ze zich af: „Als je in Den Haag op Prinsjesdag geen hoed draagt, wanneer dan wél?” Door haar toedoen heeft het dragen van hoeden op Prinsjesdag een grote vlucht genomen. De Nederlandse hoedenfabrikanten varen er wel bij. Terpstra: „Nu de mannen nog.”"

Bronnen:
http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhirsi...

Nee, niet overal zie je hier discussies over. Op dit soort momenten wordt het verschil gewoon duidelijk gemaakt tussen oppervlakkige roddelblaadjes en kranten die hun vak wél serieus nemen.

Omdat dat een zeer belangrijk onderwerp is,dus dat moet uitvoerig behandeld worden! Deze hoedendraagsters geven daarbij tevens aan:Voor ons bestaat er geen crisis,dat is alleen voor het gewone volk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100