Waarom besluit de overheid dat 2 vliegtuigen bijvoorbeeld belangrijker zijn dan de hulpverlening en onderwijs?

Zorg en onderwijs, zijn, zeker nu, lijken mij, de belangrijkste dingen die er zijn. Toch wordt er gigantisch op bezuinigd. Maar ondertussen koopt de overheid nog steeds wel 2 JSF toestellen, TEST toestellen.

Oftewel, de overheid vind het belangrijker om vriendjes te zijn met het buitenland, dan het land zelf overeind te houden. Dit terwijl juist nu de overheid ons moet helpen overeind te komen van hun fouten (oke ook die van de banken en de woningmarkt).

Maar, waarom?
En waarom blijft de bevolking dit accepteren?

Toegevoegd na 22 minuten:
Voordat de admins besluiten dat dit teveel leidt tot een opstand. Dat is mijn bedoeling niet!

Weet jij het antwoord?

/2500

Laten we voorop stellen dat de economische crisis niet zozeer veroorzaakt is door de regering, als wel door de hebzucht van mensen, individuen die hun eigen belang voor dat van anderen gesteld hebben: Banken die voor bonussen werken, mensen die steeds grotere huizen gekocht hebben, welke ze in werkelijkheid alleen konden houden zonder ooit een cent af te lossen, en dus met torenhoge schulden huin hoofd niet boven water konden houden. Dat is de echter oorzaak van de crisis: Slechte hypotheken die afgesloten zijn omdat banken winst wilden maken en mensen een zo groot mogelijk huis wilden kopen. Regeren is lastige keuzes maken. Echter, als je hier kijkt: http://www.prinsjesdag2010.nl/miljoenennota/huishoudboekje_van_nederland zie je dat er in Nederland 7,6 Miljard euro uitgegeven wordt aan defensie, als geheel. Vergelijk dat met 68,6 miljard aan de zorg en 62 miljard aan sociale zaken en werkgelegenheid en 33,6 miljard aan onderwijs en je zal moeten concluderen: De overheid geeft wel degelijk prioriteit aan de zaken die jij noemt. Echter, je kan niet zonder eigen leger ed.

Om het volksbelang voor het individueel belang gaat. Echter, over volksbelangen wordt verschillend gedacht. De huidige regering is het gunstigst aan de belangen van het bedrijfsleven.

In de hele geschiedenis van de mensheid is naar mijn mening de veiligste en fijnste plek om te leven: West Europa - Scandinavië tussen na de Koude Oorlog en nu. Dat is een heel klein stukje aarde in een heel kort tijdsbestek. Het is niet realistisch te veronderstellen dat dit zo blijft. En dan kunnen de populistische sentimenten makkelijker de kop opsteken, zoals nu al gebeurd in vele Europese landen. Of wat als Rusland besluit Estland te bezetten? Daar moeten we iets tegen kunnen doen. Het is niet alleen egoïstisch om op de VS te vertrouwen voor onze defensie, het is ook dom. Want was als het verder bergafwaarts gaat met de VS en de isolationistische sentimenten in de VS de overhand krijgen? Vergeet niet: aan het begin van de Tweede Wereldoorlog waren er grote demonstraties in de VS om hun regering op te roepen het die Europeanen zelf uit te laten zoeken. Pas toen Pearl Harbor werd aangevallen begaf de VS zich openlijk in de oorlog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100