Is Marco Kroon nog lid van het Kapittel der Militaire Willems-Orde?

Op Wikipedia staat dat Ridders in de Militaire Willemsorde zitting hebben in het Kapittel. (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Militaire_Willems-Orde )

Maar op de officiele site http://www.lintjes.nl/militaire_willemsorde/kapittel.html wordt hij niet vermeld. Er staat: De laatste levende Ridders der Militaire Willems-Orde hebben conform het Ordereglement, vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar, het Kapittel verlaten.

Is Kroon vanwege zijn rechtsperikelen weggebonjourd of is die site gewoon al bijna 2 jaar niet meer geupdate?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het laatste

Ik lees het anders op Wiki, namelijk dat het de bedoeling zou zijn om de ridderrs op te nemen in het Kapittel en dat de wet geen anderen uitsluit. In een andere bron staat deze informatie: "Samenstelling van Kapittel der Militaire Willems-Orde Het Kapittel der Militaire Willems-Orde is per 2010 samengesteld uit: Luitenant-generaal der Infanterie b.d. J.H. de Kleyn, voorzitter Kolonel der Koninklijke Luchtmacht b.d. J.R. Zijlstra, plv. voorzitter Kolonel der Koninklijke Marechaussee b.d. G.J.C. Slots Generaal-Majoor der Koninklijke Luchtmacht b.d. F.J.M. Vogelpoel Brigade-generaal der Mariniers b.d. mr. W. Hekman Schout bij Nacht der Koninklijke Marine b.d. J.G.A. Brandt Generaal-majoor der Koninklijke Landmacht b.d. B. Dedden Kolonel der Koninklijke Marechaussee b.d. mr. B.W. Hopperus Buma EMPH Mr. J.C. van Ingen, secretaris." Als laatste aanvulling: pas bij een uitgesproken straf waarbij een celstraf wordt opgelegd van meer dan een jaar raakt een gedecoreerde de MWO kwijt, hiervan is geen sprake en dus heeft Kroon nog immer recht op al wat er bij de MWO hoort.

Bronnen:
http://www.lintjes.nl/militaire_willemsord...

Het kapittel an sich bestaat niet uit dragers van de MWO, maar heeft een adviserende taak.

Hij heeft nog gewoon die willemsorde, want hij is alleen veroordeeld voor bezit van stroomschokwapens (taserguns), wat een kleine overtreding is, en niet voor drugs dealen/gebruik/bezit. Dat is een veel zwaardere overtreding, maar hij heeft dat niet gedaan, dus: niet genoeg om die orde af te pakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100