Wat zijn de nadelen voor het Egyptische volk als er een militaire staatsgreep plaats zou vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goeie vraag. Ik denk dat men dezelfde vraag in de hele wereld op de hoogste niveaus stellen. Dus, petje af. Nadelen: - het is niet democratisch - niemand weet wie de werkelijke macht heeft in het leger - het trekt alle machtsverhoudingen scheef en je weet niet hoe het verder gaat (maar dat is ook het geval als het leger niet ingrijpt) Ik wil ook iets positiefs zeggen: Het leger heeft zich heel positief en neutraal opgesteld, terwijl ze altijd heel trouw is geweest aan Murarak. Dat geeft vertrouwen, lijkt me. Maar het is allemaal erg onzeker.

De vraag is hoe lang zij dan aan de macht blijven ofwel de macht weer uit handen willen geven! Het is een uiterste noodmaatregel om een instabiel land te stabiliseren, maar niet democratisch!

Om deze vraag te kunnen beantwoorden zou je moeten weten wat er onder de hoge militairen leeft. In veel gevallen zul je iets krijgen als het vroegere Griekse kolonels regime maar soms leidt het leger het land naar vrije verkiezingen.

Ik denk dat het hetzelfde word als de meeste militaire staatsgrepen. Kijk naar bijv Cuba.

De moslimbroederschap kan aan de macht komen, dat is nadelig voor niet-islamitische minderheden, omdat de moslimbroederschap islamisering nastreeft. Daarnaast is het natuurlijk ondemocratisch.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Moslimbroederschap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100