In elke partij is er op z'n minst ene die profiteert van de belastingbetaler...Bestaat er nog wel zoiets als een "goede partij" om op te stemmen?

Die standpunten waarvoor ze staan zijn altijd zo extreem. Ze moeten altijd in alles overdrijven. En uiteindelijk doen ze....Niks.
Wie van de ministers heeft nog altijd een schone lei?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee die is er niet en zal er ook nooit komen... De partij is afhankelijk van een meerderheid, dan kun je al niet onafhankelijk zijn... Elk partij is continu compromissen aan het zoeken die de meerderheid zou kunnen bereiken... Toen het zijn van een dictatoriaal regime gemeengoed was, toen was het instellen van een democratie een hele verbetering door partijen te introduceren... Maar heden ten dage is het achterhaald... Dus er bestaat niet zoiets als een goede of beste partij...

Ik denk dat er geen enkele nog een schone lei heeft. De een wat meer dan de andere weliswaar maar allemaal zullen ze wel eens geprofiteerd hebben. Maar als je eerlijk bent tegenover jezelf, zal je moeten toegeven, dat als jij (of ik) daar zat en de kans kreeg je het ook wel zou doen. Het is zoiets als het spek op de kat binden. Het word door de politiek zelf te makkelijk gemaakt en iedereen doet er wel min of meer aan mee. Van de ministers die er nu zitten heb ik echt geen hoge pet op. Als ik de uitspraken van deze ministers hoor dan moeten dit toch wel erg wereldvreemde personen zijn. En overdrijven, zoals de politieke partijen doen is natuurlijk ook een kunst. Of ze hebben het tot kunst verheven. Niet stemmen is uiteindelijk geen optie. Ik weet het wel maar het is de enige keer dat de kiezer zijn stem kan laten gelden. Het enige dat verandering zou kunnen brengen is als de gevestigde partijen een gevoelige nedelaag ouden lijden. Dan worden ze misschien wakker zolang dat niet gebeurt gaan ze vrolijk op de oude voet verder en zijn wij het haasje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100