Stel, je zit in een leen auto van een bedrijf in het buitenland, je rijd dan te hard (bijvoorbeeld) en wordt geflitst, kunnen ze je dan toch vinden?

Ik zal het misschien iets duidelijker uitleggen,
Stel je hebt een leen auto van een bedrijf in het buitenland, je wordt toevallig geflitst of je rijd te hard of iets in die richting. Kan de Nederlandse politie daar achterkomen? Aangezien het een leen auto is ( kenteken niet op jou naam) en ook nog eens in het buitenland..

Dit was n.a.v van een andere vraag.

Bij voorbaat dank!

Toegevoegd na 21 minuten:
Heb niet echt verstand van auto verhuur bedrijven.. ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als dat buitenland Duitsland is, dan word je voor snelheid van voren geflitst en komt je hoofd op de foto. De bekeuring zal in eerste instantie naar de eigenaar van de auto gaan (het bedrijf waar je van geleend hebt), maar die zal de bekeuring waarschijnlijk aan jou doorsturen. Ik neem tenminste aan dat ze weten dat jij die auto geleend hebt. Als er geen bewijs is dat jij in die auto reed, kun je weigeren te betalen maar erg sympathiek t.o.v. dat bedrijf dat de auto uitleende is dat niet.

De politie weet bij flitsen niet wie er in de auto rijdt. Het is net als bij huurauto's. De bekeuring gaat naar degene van wie het kenteken is. Die stuurt vervolgens een rekening naar jou.

De politie zal de bekeuring naar de eigenaar van de auto sturen en deze zal jouw de rekening presenteren. Steeds meer landen hebben een overeenkomst dat ze in het buitenland opgelopen bekeuringen in nederland laten innen door het cjib.

De auto staat op naam van de eigenaar deze ontvangt de bekeuring. De eigenaar weet op welke dagen en uren iemand in de auto heeft gereden. Hierdoor kan hij de bekeuring aan de berijder in rekening brengen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100