Is de "slooppremie" geen verkapte manier om burgers geld te laten lenen?

Auto kopen op lening lijkt de meest gebruikte combinatie.

Zelf koop ik al jaren net gekeurde auto's van +- 500 €.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is in ieder geval bedoeld om de burger meer geld uit te laten geven. Jongere auto's zijn wellicht minder vervuilend, maar als je het totaalplaatje van produktie, import en transport van de nieuwe auto, en het afvoeren en verwerken van de oude bij elkaar optelt hou je weinig milieuwinst over, maar wel werkgelegenheid.

'T is meer een soort sigaar uit eigen doos. En mensen die geen auto uit 2001 kunnen betalen, schieten er niks mee op. De wat rijkeren wel - maar die hebben dat geld toch niet nodig. Niet zo'n erg sociale regel, dus. Toegevoegd op 29-05-2009 14:03:42 Edit: 'T is bedoeld om te kunnen voldoen aan 't verdrag van Kyoto. Maar het feit dat mensen waarschijnlijk inderdaad iets vaker een lening zullen afsluiten speelt misschien ook wel een beetje mee.

Als je eht goed doet profiteer je alleen maar van de fiscale regelingen en dan kan de slooppremie erg lucratief zijn voor mensen die eigenlijk toch al een nieuwere auto wilde aanschaffen... Dus om antwoord op je vraag te geven: Nee...

Nee, met slooppremie hoef je minder te lenen dan zonder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100