wat voor niveau school moet je hebben gedaan om in het leger te gaan?

Ik vroeg me af of je na elke opleiding in het leger mag, of of je er bijvoorbeeld havo ofzo voor gedaan moest hebben

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan met bijna elke achtergrond terecht bij Defensie. Maar verwacht niet dat je met een VMBO diploma de officiersopleiding kan doen. Voor officieren geldt minimaal VWO. Voor onderofficier (sergeant, wachtmeester) is MBO het gevraagde niveau. Met VMBO of zonder diploma kan je bijv. als soldaat prima terecht.

Het klinkt heel lullig, maar in het leger is iedereen zo'n beetje welkom. Wanneer je je wilt specialiseren in het leger, dan is je opleiding pas belangrijk. Wil je echter een simpele infanterist (soldaat) worden, dan ben je altijd welkom.

Dat hangt natuurlijk af van de functie die je gaat bekleden. Aan officieren worden hogere eisen gesteld dan aan onderofficieren en soldaten. Met VMBO-KB, VBO-C OF MAVO kan je direct op de lagere functies solliciteren, en zelfs zonder diploma is dat mogelijk, maar dan krijg je voordat je mag solliciteren eerst een test om je leervermogen te bepalen.

Bronnen:
http://www.werkenbijdelandmacht.nl/n/117/I...

Met VMBO en Havo in ieder geval. Je kunt bij het ROC de opleiding Vakmanschap en Veiligheid kiezen. Een mooie binnenkomer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100