Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

In de periode tussen het ontslag van de oude regering en de benoeming van de nieuwe regering, blijft de oude regering aan de macht. De bevoegdheid van de regering is dan wel beperkt tot het afhandelen van de ‘lopende zaken’. Dat wil zeggen tot de dagelijkse bestuurstaak, zoals het nemen van enerzijds spoedeisende maatregelen en anderzijds het afwikkelen van routine-aangelegenheden. Het begrip ‘lopende zaken’ is gegroeid uit de politieke praktijk. Geen enkele formele tekst regelt deze aangelegenheid.
Dat de ministers verder mogen regeren, houdt verband met de noodzakelijke continuïteit van het beleid. Dat hun bevoegdheid beperkt is, komt door het feit dat de volksvertegenwoordigers geen effectieve controle meer kunnen uitoefenen op de regering.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat is gewoon hetzelfde als een demissionaire kabinet in Nederland. De Vlamingen gebruiken liever geen Franse termen. Het woord zegt het al: de regeren bestuurd het land zonder nieuwe beleid en wetten te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nou,ik denk de * zittende regering* , dat die dus zo heet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding