Waarom krijgen ministers niet eerst een proeftijd voor ze een vaste aanstelling krijgen?

Misschien zijn ze wel helemaal niet geschikt voor die functie,gezien het aantal grote fouten wat ze maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de hele carrière van een minister één lange proeftijd is. Je kunt zo weggestuurd worden...

Je hebt al een speciale manier om een minister van zijn functie te ontnemen. Namelijk een motie van wantrouwen. De tweede kamer kan een stemming houden waarbij ze hun wantrouwen over de kwaliteit van een minister kunnen uitspreken. Als een meerderheid de motie steunt zorgt dit over het algemeen er voor dat de desbetreffende minister vertrekt. Kortom het zou geen meerwaarde hebben.

Het lijkt me een goed idee. Het is nu echt niet zo makkelijk een minister naar huis te sturen, en als ze weg moeten krijgen ze een riante uitkering. Toch ben ik bang dat het niets zou oplossen. Minister Donner moest aftreden vanwege de brand in het cellencomplex bij Schiphol. In het volgende kabinet kwam hij doodleuk als minister terug. Het is net onkruid, schoffelen help niet.

Ze worden gekozen, daarmee verdienen ze al de aanstelling... Dus geen proefperiode...

hoe zou je dat willen invullen dan, die proeftijd? misschien door een wet dat alle acties van ministers teruggedraaid moeten kunnen worden in de eerste 3 maanden van hun termijn. Ik zie niet echt een mogelijkheid om dat te doen. Ministers moeten al een politiek opleiding hebben gehad en voordat ze op de kieslijst komen te staan worden ze al beoordeeld op hun verleden. Verder wordt doordat iedereen die op hun stemt al enigzins aangegeven door de desbetreffende stemmers dat ze vertrouwen in hun hebben. het enige wat dat een beetje in de war schopt is het lijsttrekker principe dat hier wordt gehanteerd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100