wat is een 'PLOT' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zie het altijd als de kern van een verhaal of toneelstuk. Als je in de encyclo.nl kijkt zie je: De `plot` (uit het Engels) is de verhaallijn van een vertelling, een verhaal, een boek, toneelstuk of film. De lijn die loopt van het begin van het werk via verschillende verwikkelingen naar het einde. Soms wordt de term plot ook gebruikt waar pointe of clou bedoeld wordt. De plot is meestal verborgen, vooral in detectives, om de lezer, luisteraar http://www.encyclo.nl/begrip/plot

De plot (uit het Engels) is de verhaallijn van een vertelling, een verhaal., een boek, toneelstuk of film. De lijn die loopt van het begin van het werk via verschillende verwikkelingen naar het einde. Soms wordt de term plot ook gebruikt waar pointe of clou bedoeld wordt. De plot is meestal verborgen, vooral in detectives, om de lezer, luisteraar of kijker in het ongewisse te laten over te verwikkelingen in het verhaal. In het voorbeeld van de detective zal er aan het einde van het werk een opeenvolging van verwarringen worden ontknoopt om een snel en verrassend plot bloot te leggen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Plot

-Een bepaalde manier van afdrukken van data (zoals een kope of een afdruk) -De pointe van een verhaal, film of mop -Een afkorting van zo veel verschillende onderwerpen dat een lijst hier nooit volledig kan zijn.

Bij mij is een plot een ding dat uit een plotter komt. Een plotter is een apparaat waarmee je op groot formaat kunt afdrukken / printen, dus een plot is een afdruk op groot formaat. Verder is het de kern van het verhaal, of soms ook de ontknoping.

Plot is de verhaallijn zoals hier al eerder werd vermeld, dus niet hoe het gaat aflopen zoals velen denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100